Mainos

Myyjän julmasta raiskauksesta syytetty myönsi teon

Syyttäjä vaatii myyjän raiskanneelle siivoojalle jopa kymmentä vuotta vankeutta.

32-vuotiaalle miessiivoojalle luettiin tänään syytteet Helsingin käräjäoikeudessa. Miestä syytetään törkeästä raiskauksesta, törkeästä ryöstön yrityksestä, törkeästä vapaudenriistosta sekä lievästä petoksesta. Hän myöntää syytteet oikeiksi.

Siivooja pakotti naispuolisen marketin myyjän useisiin yhdyntöihin veitsellä uhaten viime syksynä Helsingin Malmilla. Syyttäjän mukaan teko oli erityisen raaka ja julma sekä tarkasti suunniteltu.

Siivooja oli hankkinut lentoliput Ghanaan raiskausta seuranneelle päivälle. Mies tunnusti oikeudessa suunnitelleensa ryöstöä, mutta raiskausta hän kiisti suunnitelleensa.

Vapaudenriisto kesti jopa kolme tuntia, itse raiskaus kaksi tuntia.

- Vastaaja pelkäsi koko ajan henkensä olevan vaarassa, kihlakunnansyyttäjä Sakari Tiilikainen perusteli oikeudelle kovaa rangaistusvaatimusta.

Yritti ryöstää rahat kassakaapista

Ulkomaalaistaustainen siivooja oli mennyt naisten pukuhuoneeseen liikkeen sulkemisajan jälkeen mukanaan pitkäteräinen veitsi. Kun myyjä yritti paeta, mies tarrasi kiinni tämän kaulasta.

Useiden raiskausten jälkeen mies yritti ryöstää vielä marketin kassakaapissa olevat rahat. Hän yritti kammeta kassakaappia auki useilla eri välineillä siinä kuitenkaan onnistumatta. Tämän jälkeen hän siirtyi tyhjentämään marketin kassalippaiden pohjakassoja.

Teon keskeytti hälytyksen saanut vartija. Siivooja pakeni ilman rahoja. Hän otti marketin edestä taksin, josta poistui maksamatta.

Taksikuski toimi nopeasti

Syyttäjän mukaan kyse ei ollut hetken mielijohteesta tapahtuneista rikoksista.

- Suunnittelua osoittaa valmistelu ennen tekoa. Hän on ottanut kaverinsa passin, varannut seuraavan aamun lennot Suomesta Roomaan, josta välilaskujen kautta Ghanaan.

Lisäksi valmistautumista osoitti se, että mies oli varannut mukaansa veitsen sekä köyden, jolla sitoi uhrinsa. Lisäksi hänellä oli kirjoja, joiden kannet hän oli kovertanut piilottaakseen sinne ryöstösaaliksi saamansa setelit.

Pakomatkan esti poliisin ja taksinkuljettajan nopea toiminta. Ilman maksua jäänyt taksinkuljettaja soitti kollegoilleen ja ilmoitti tapahtuneesta. Sana levisi ja mies saatiin kiinni viisi tuntia tapahtuman jälkeen.

Jutun oikeuskäsittely toimitetaan poikkeuksellisesti avoimin ovin. Uhrin asianajaja Aarno Arvela sanoi oikeudessa, ettei uhri ole toivonut asian käsittelyä yleisön olematta läsnä.

Lokakuusta vangittuna ollut syytetty ilmoitti oikeudessa osoitteekseen Imatran pakolaisleirin. Hänellä ei ole aikaisempaa rikostaustaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.