Mystinen lennokkirykelmä lentänyt jo viikkojen ajan Yhdysvaltain taivaalla, eivätkä viranomaiset tiedä syytä – paikalliset äärimmäisen huolissaan

2:27
Eräs silminnäkijä onnistui tallentamaan videon mystisestä lennokista yötaivaalla.

Mystisiä drone-lennokkeja on nähty lentävän Yhdysvaltain Coloradon ja Nebraskan osavaltioissa viime viikkoina. Asia huolestuttaa, sillä viranomaiset eivät ole saaneet selville, kuka lennokkeja lennättää, kertoo CNN.

Viranomaiset ovat saaneet useita ilmoituksia mystisistä lennokeista viimeisen kuukauden aikana Yhdysvalloissa. Tämän jälkeen viranomaiset ovat havainneet yli 16 miehittämätöntä lennokkia lentävän Coloradon osavaltion yllä.

Viranomaisten mukaan kyseiset lennokit asettavat uhan ilmatilalle.

– Ihmiset ajattelevat, että lennokit eivät ole uhka lentokoneille, mutta ne ovat. Lennokit on tehty metallista ja ne voivat mennä lentokoneen läpi ja siten aiheuttaa vahinkoa, kirjoittaa paikallinen viranomainen Todd Combs sosiaalisessa mediassa.

"Ihmiset eivät pidä tuntemattomasta"

Silminnäkijöiden mukaan lennokit ilmaantuvat usein auringonlaskun jälkeen. He kertovat nähneensä jopa 30 lennokkia lentävän yhtä aikaa muodostelmassa alle sadan metrin korkeudessa.

Lennokkien siipivälin on kerrottu olevan jopa lähes kaksi metriä.

Viranomaistietojen mukaan lennokit ovat lentäneet 45–60 metrin etäisyydellä ihmisistä ja rakennuksista.

Tässä vaiheessa ei ole selvää ovatko lennokit lentäneet laillisesti. Joka tapauksessa paikalliset ovat olleet hyvin huolissaan niistä.

– Ihmiset eivät pidä tuntemattomasta, koska se häiritsee tavanomaista elämää, kirjoittaa Combs. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja