Mainos

Mysli à la kotikokki

Vilja-hedelmäseoksien valmistaminen kotikeittiössä on helppoa ja hauskaa. Myslin koostumuksesta saa juuri sellaista kuin on aina toivonut, jos kaupan hyllyltä ei sopivaa tuotetta löydy. Kuiva-ainekaapissa säilytettäessä suurempikin annos mysliä säilyy hyvin ja tulee huomattavasti kaupasta ostettua edullisemmaksi.

Hiutaleet käytettään mysliin useimmiten paahdettuna. Tämä edesauttaa säilyvyyttä sekä parantaa makua ja rakennetta. Kokeile kaura- ruis ja vehnähiutaleita. Hiutaleista kannattaa suosia perinteisiä suuria hiutaleita. Pienet pikahiutaleet sopivan parhaiten puuron valmistamiseen. Rouhitut pähkinät, mantelit ja kuivatut hedelmät sekä marjat ovat perinteisiä myslin raaka-aineita erilaisten hiutaleiden lisäksi. Myslin makeuttamiseen sopii fariinisokeri.

Kotimysli

8 dl kaurahiutaleita
7 dl ruishiutaleita
2 dl vehnähiutaleita
1 dl fariinisokeria
3-4 dl kuivattuja hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, rusinoita
Levitä hiutaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda noin 10 minuuttia muutaman kerran sekoittaen 225 asteisessa uunissa. Anna jäähtyä. Lisää fariinisokeri ja muut raaka-aineet. Säilytä kannellisessa astiassa kuivassa paikassa.

Ravitsemuksellinen tietoisku

Vilja on suomalaisessa ruokavaliossa ravitsemuksellisesti tärkeässä asemassa. Ravitsemussuosituksissa viljasta tulisi saada kolmannes päivän energiatarpeesta. Tämä tarkoittaa noin 250-300 gramman vilja-annosta päivässä. Perinteinen suomalainen ruoka on sisältänyt paljon ravitsemuksellisesti suositeltavaa ja taloudellista kokojyväviljaa. Viljakasvin siemenenä jyvä sisältää lähes kaikkia ravintoaineita.

Viljatuotteet vastaavat ihanteellisesti hyvän ja suositeltavan energiajakauman vaatimuksia; kohtuullisesti proteiineja, runsaasti hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja ja vähän rasvaa. Vilja on ravintoainetiheydeltään erinomainen ruoka-aine, koska siinä on energiaansa nähden runsaasti kivennäisaineita ja vitamiineja.

Lisää viljasta ja viljatuotteista sekä niiden ravitsemuksesta voi lukeaLeipätiedotuksen sivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.