Mainos

Laivat vaikeuksissa myrskytuulissa: Perämerellä tarvitaan jäänmurtajaa – Raumalla ja Porissa ei pääse satamaan

Talvimyrsky on haitannut alusliikennettä Suomen rannikolla, kertoo Liikenneviraston Länsi-Suomen meriliikennekeskus.

Harvinaisen kova myrsky on aiheuttanut muun muassa sähkökatkoja ja vaikeuttanut alusten matkantekoa. Suurilta vahingoilta on kuitenkin toistaiseksi vältytty, Länsi-Suomen meriliikennekeskus kertoo tiedotteessaan.

Merialueella tuuli on puhaltanut jopa yli 30 metriä sekunnissa ja aiheuttanut erittäin korkeita aaltoja. Sisäsaaristossakin tuuli on pauhannut yli 25 metriä sekunnissa.

Jäämurtajat apuna, luotsiveneet eivät käytössä

Perämerellä myrskytuuli on painanut jäitä Perämeren pohjukkaan ja aiheuttanut jääkenttään ahtautumia. Alueella liikennöivät alukset tarvitsevat jäänmurtoapua alueella. Yksi alus kerrallaan avustetaan satamaan tai merelle.

Selkämerellä luotsaus on jouduttu kovan tuulen vuoksi keskeyttämään Rauman ja Porin edustalla. Alukset odottavat sääolojen paranemista avomerellä tai ankkuripaikoilla. Sääolojen vaikutusta luotsaukseen tarkastellaan uudelleen iltapäivällä, jolloin päätetään jatkotoimenpiteistä.

Merelle lähtevät alukset ovat monin paikoin jääneet satamiin odottamaan tuulen tyyntymistä. Turun ja Ruotsin välillä liikennöivät matkustajalautat eivät käyneet yöllä Långnäsin satamassa.

Länsi-Suomen meriliikennekeskus Turussa valvoo alusliikennettä Suomen kansallisilla vesialueilla Hangosta Tornioon sekä kansainvälisillä vesialueilla Ahvenanmeren liikennejakovyöhykkeellä. Keskus antaa aluksille informaatio-, liikenteenjärjestely-, ja navigointiapupalveluja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.