Mainos

Myös suomalaistoimittajia joutunut hyökkäysten kohteeksi

Ulkomaisia toimittajia on pahoinpidelty ja pidätetty heidän raportoidessaan Egyptin levottomuuksista. Myös suomalaisviestimien toimittajia ja kuvaajia on joutunut uhkaaviin tilanteisiin.

Aiemmin tänään MTV3:n uutiset kertoi, että Kairossa oleva kirjeenvaihtaja Kari Lumikero joutui uhkaavaan tilanteeseen.

- Kun yritin kuvata tilannetta kadulla, kannattajat pyrkivät ensin järjestäytymään niin, että kuviini olisi tarttunut heidän iskulauseitaan. Lopulta he kävivät minuun jopa käsiksi ja vaativat minua kuvaamaan tilanteita ja asioita, joita he pitävät itse tärkeinä, Lumikero kuvaili.

Myös Helsingin Sanomien mukaan toimittaja Mikko Paakkanen ja kuvaaja Kai Sinervo joutuivat vetäytymään tänään Kairossa hotelliin, koska presidentti Hosni Mubarakin kannattajat olivat käydä heidän kimppuunsa kahdesti Tahrir-aukiolla iltapäivällä.

Aamulehti kertoi, että toimittaja Toni Viljanmaa ja kuvaaja Timo Marttila joutuivat ryöstetyksi aamupäivällä Gizan kaupunginosassa. Kaksikko joutui pakenemaan ryöstäjiä juosten, ja kaaduttuaan uhkaavaan tilanteeseen joutuneen Viljanmaan auttoi lopulta pois paikallinen järjestyspartio. He selvisivät ilman vakavia vammoja.

Iltalehden mukaan toimittaja Tiia Rantalainen ja kuvaaja John Palmén pidätettiin eilen armeijan ja kodinturvajoukkojen tiesululla ja he joutuivat useiksi tunneiksi selliin. Sen jälkeen kaksikko pääsi palaamaan hotelliin, mutta heitä varoitettiin uudesta pidätyksestä, jos he jatkaisivat työntekoa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.