MX-5 saa italialaisen käsittelyn

Mazda MX-5 tarjoaa paljon hauskuutta reilusti alle 200 hevosvoimalla. Kohta on luvassa italialainen versio samasta konseptista.

Uusimman sukupolven Mazda MX-5 ei lähtenyt kilpailemaan hevosvoimillaan, vaan pitäytyy hauskuuden perusideoiden äärellä: se on kevyt ja näppärä käsiteltävä. Näillä avuilla se tarjoaa nykypäivänä varsin ainutlaatuista hauskuutta kuljettajalleen.

Mazda teki auton tuotekehityksessä yhteistyötä Fiatin kanssa. Ensimmäiset salakuvat paljastavat italialaisen painoksen mittasuhteiden olevan samankaltaiset. Sisustuken osalta peruspalikat ainakin tässä vaiheessa näyttävät tulevan lähes suoraan Mazdalta. Uutta Fiat 124 nimellä kulkevaa roadsteria odotetaan esiteltäväksi jo tammikuussa 2016 Detroitin autonäyttelyssä.

Konepellin alla Fiatin painoksessa nähdään todennäköisimmin 1,4-litraisen bensiinimoottorin 140 ja 160 hevosvoimaiset versiot. Myöhemmin 124 saanee Abarth-käsittelyn, jonka myötä on luvassa lisätehoa ja aste enemmän urheilullisuutta myös jämäkämmän alustan muodossa.

Lue myös:

    Uusimmat