Italialaiskylä myy autioituneita taloja eurolla – toivoo ystäväporukoita ja perheitä elävöittämään yhteisöä

Bisaccian kylä pyrkii elävöittämään aluetta myymällä taloja euron kappalehintaan. Ostaja velvoitetaan kunnostamaan talo joko asunnoksi tai matkailukäyttöön.

Etelä-Italiassa sijaitseva Bisaccian kylä sai hyvin näkyvän mainoksen kampanjalleen, kun yhdysvaltalainen uutiskanava CNN kertoi kylän myyvän taloja dollarin eli noin euron hintaan. Kanavan haastattelema Bisaccian kunnanjohtaja Francesco Tartaglia kertoo, että kampanjalla pyritään asuttamaan autioituneita taloja.

– Hylättyjä taloja on erityisesti kylän vanhimmassa osassa. Ne ovat usein rykelmässä saman tien varrella, ja osassa taloja on jopa vain yksi ja sama sisäänkäynti. Siksi toivotammekin erityisesti perheitä, ystäväryhmiä ja sukulaisia tai sijoittajia ostamaan kiinteistöjä täältä. Rohkaisemme heitä ostamaan enemmän kuin yhden talon, jotta sillä olisi merkitystä yhteisössämme ja saisimme tänne uutta elämää, Tartaglia sanoo CNN:n matkailusivustojen toimittajalle.

CNN:n mukaan Bisaccian kunta myy 90 rakennusta euron kappalehintaan.

Muutkin kylät ja kaupungit houkuttelevat uusia asukkaita euron asunnoilla

Italialainen Nuova Irpinia kertoo aiheesta kertovassa jutussaan, että Bisaccian historiallisesta keskustasta on "tulossa amerikkalainen", kun yhä useammat yhdysvaltalaiset kiinnostuvat CNN:n uutisen jälkeen kylästä. Lehti maalailee, että Bisacciaan voi tulla oma Little New Yorkinsa.  

Lehti kertoo, että asuntoja voi ostaa kuka tahansa sekä EU:sta että EU:n ulkopuolelta. Asunnot tulivat myyntiin viime syyskuussa. Kunta myy asunnot vain sillä ehdolla, että  ostaja kunnostaa talon joko asuintaloksi tai turismia varten eli muun muassa majataloiksi. Myös käsityöläisiä, yrityksiä ja muun muassa kulttuurijärjestöjä toivotetaan tervetulleiksi kunnostamaan asuntoja ja tuomaan kylään lisää elämää.

Aiemmin myös muita italialaiskaupunkeja- ja kyliä on tehnyt samantyyppisiä tempauksia houkutellakseen asukkaita. Zungolissa asuntoja on myyty eurolla ja Teorassa tarjotaan ilmaista asumista ja verohelpotuksia. Pohjois-Italiassa sijaitseva Borgomezzavalle puolestaan myy taloja eurolla ja tarjoaa tuhat euroa jokaisesta vastasyntyneestä.

Video: Taloja myytävän eurolla myös Pohjois-Italiassa Piemonten alueella. 

1:15

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja