Muusikko protestoi koronarajoitusten runteleman tapahtuma-alan puolesta ministeriön edessä yli kaksi kuukautta – sai palkinnon merkittävästä työstään

11:52
Ministeriön edessä sitkeästi protestoinut muusikko Aki Hauru palkitaan – katso palkintotilaisuus, jossa mukana muun muassa Maria Veitola.

Muusikkojen liitto palkitsi koronarajoituksien runteleman tapahtuma-alan puolesta mieltään osoittaneen muusikko Aki Haurun ensimmäisellä Nyrkki-palkinnolla.

Koronapandemia ja siitä johtuvat rajoitukset ovat ajaneet monet kulttuurialan työntekijät ahtaalle.

Tammikuussa jazz-kitaristi Aki Hauru vitsaili turhautuneena sosiaalisessa mediassa aikovansa leiriytyä sosiaali- terveysministeriön eteen.

Kohta vuoden ajan jatkunut epävarmuus työelämässä sai miehen tarttumaan sanoista tekoihin ja hän todella leiriytyi ministeriön eteen 15. helmikuuta alkaen. 

Nyt muusikkojen liitto palkitsi miehen tämän mittavasta tempauksesta ensimmäisellä Nyrkki-palkinnolla merkittävästä teosta muusikkoyhteisön ja koko musiikkialan hyväksi.

Palkinnon on tehnyt kuvataiteilija Jani Leinonen, ja se on valettu muusikko Aki Haurun nyrkin mallin mukaiseksi.

– Tuntuu, että on saavutettu koko rintamana ja olen ollut vain pieni mutteri tässä paristossa. Olen vaan kaveri, joka on bostaillut kadulla. Uskon, että on ollut vaikutusta asiaan, Hauru kertoo. 

Mielenosoitus on auttanut, sillä hallitus kertoi eilen mittavasta tukipaketista, joka on tulossa sitä tarvitseville. 

–  Pitää olla kiitollinen sitä, että vihdoinkin on tapahtunut jotain, mutta meidän tehtaamme, kun on ollut kiinni 13 kuukautta eikä tulon menetyksiä ole kompensoitu.

Mies kertoo lopettavansa protestointinsa pian. 

– Aion vetää happea ja huominen on 40. päivä. Se tulee olemaan viimeinen, never say never, mutta ajattelin elää vähän omaakin elämää välillä, mies kertoo. 

Palkinnon jakoivat Muusikkojen liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen ja Radio Helsingin sisältöjohtaja Maria Veitola hetki sitten Säätytalon edustalla Helsingissä.

Hallitus lupasi kulttuuri-, liikunta- ja tapahtuma-aloille 225 miljoonan euron paketin. Tästä 85 miljoonaa menee tapahtuma-alalle tapahtumatakuun muodossa. Se korvaa koronarajoitusten aiheuttamien peruutusten kuluja tapahtuma-alalle.

Katso videolta miehen kommentit tuesta ja protestin kannattavuudesta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja