Mainos

Muusikko Marco Hietala avoimena avioerostaan uutuuskirjassa: "Pariterapia oli täysi huti"

7:41

Nigthwishin basisti ja Tarot-yhtyeen laulaja Marco Hietala kertoo uutuuskirjassa myös avioerostaan, joka tuli voimaan maaliskuussa 2017.

Muusikko Marco Hietala käy uutuuskirjassa Ruostumaton (Docendo) läpi myös tuoretta avioeroaan. Hietala erosi vaimostaan lopullisesti tämän vuoden maaliskuussa.

– Vuosi 2015 oli avioliittoni kannalta kriittinen vuosi. Meillä oli jo aiempina vuosina ollut paljon ongelmia ja tilanne oli tulehtunut. Sitten minuun iski neljän kuukauden jokapäiväinen vatsakipu. Siitä sen huomasi, kuinka paljon stressiä tilanteemme aiheutti minulle ja varmasti myös vaimolleni.

Hietala kertoo olleensa se, joka ehdotti pariterapiaa.

– Sain viimein taivuteltua vaimoni pariterapiaan, mutta emme valitettavasti käsitelleet siellä sitä, mitä ongelmiemme takana oikeasti oli. Istunnoissamme keskityttiin muun muassa siihen, miksi minä olen niin vihainen. Oliko lapsuudessani ollut jotain, mikä sen aiheutti. Ei pureuduttu siihen tosiasiaan, että minusta oli tullut avioliitossamme näkymätön. Olin aave, jonka mielipiteitä tai tarpeita ei huomioitu, mikä saattoi johtua tietenkin osaltaan myös siitä, että olin niin paljon poissa. Niitä juttuja mitä olisi oikeasti pitänyt käsitellä, ei käytännössä käsitelty ollenkaan ja koko terapia oli oikeastaan täysi huti.

Hietala kertoo turvautuneensa kriisissä myös vieraaseen syliin. Hän kutsui jo aiemmin tapaamansa naisen mukaansa kiertueelle, jossa Nightwish esiintyi muun muassa Wembleyn areenalla. Hän pyysi, että asia pidettäisiin salassa, mutta toisin kävi.

– Totta kai se sana levisi, ja sitten olin pakotettu soittamaan kotiin ja kertomaan tilanteen. Tämä kaikki tapahtui noin viikkoa ennen Wembleyn keikkaa, mikä yhdessä Raskasta Joulua -pistokeikan kanssa teki tästä ehkä elämäni tähän mennessä suurimmasta keikasta henkisesti huomattavasti haasteellisemman. Kotiin päästyämme yritimme vielä käydä terapiassa, mutta ei se, mikä oli jo kerran tapettu, enää herännyt henkiin.

Hietala haki eroa keväällä 2016 ja muutti omaan asuntoon lähelle parin yhteistä kotia, jonne ex-vaimo ja kaksospojat jäivät asumaan.

– Halusin varmistaa, ettei pojille tule mitään liian suuria muutoksia, joten he jäivät vanhaan asuntoomme äitinsä kanssa. Uuteen kotiini pojilla on lyhyt matka, joten tapaamisten järjestäminen on helppoa. Tietyllä tavalla minusta tuntuu nyt, että minun ja poikieni välillä on paljon parempi ja luontevampi suhde kuin aiemmin. Jokainen saa olla oma itsensä. 

Timo Kangasluoman kirjoittama Marco Hietala – Ruostumaton -kirja (Docendo) ilmestyy 12. lokakuuta.

Katso Marco Hietalan ja Timo Kangasluoman haastattelu Huomenta Suomessa artikkelin yläosassa!

Katso alla myös Nightwishin videohaastattelu syyskuulta 2016.

4:44

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja