Muusikko Erja Lyytinen: Otan kaksospojat mukaan kiertueelle

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu blueskitaristi Erja Lyytinen lähtee kiertämään Suomea pienten kaksospoikiensa kanssa. Tänään Lyytinen juhlii uuden levynsä julkaisua.

Blueskitaristi Erja Lyytinen on totutellut äidin rooliin kahden kuukauden ajan. Lyytisen pienet kaksospojat syntyivät tammikuun alussa.

– Tänään olen herännyt puoli viideltä kahden tunnin yöunien jälkeen, ja olen tässä nyt aamupalalla, pirteältä kuulostava Lyytinen kertoo perjantaina puolilta päivin.

Erja Lyytisen arki pienten vauvojen kanssa on rullannut eteenpäin mukavasti.

– Kaikki on sujunut yllättävänkin hyvin. Vähän on väsymystä, sillä saan nukuttua öisin keskimäärin 3-4 tuntia. Hormonit auttavat jaksamaan, ja onhan valvominen tietysti tuttua muusikon työstä.

Tänään perjantaina uuden The Sky Is Crying -levynsä julkaiseva Erja on pitänyt lääkärin kehotuksesta lepoa töistä lokakuusta saakka. Pian tuoreen äidin arki muuttuu, sillä uuden levyn myötä tiedossa on kuukauden kestävä kiertue.

Mukaan tien päälle lähtevät luonnollisesti myös kaksospojat.

– Lastenhoitaja tulee mukaan, ja kierrämme kahdella eri autolla. Onneksi bändin jäsenillä on myös lapsia, joten heiltä saa apua ja ymmärrystä. Että tällainen äitiysloma minulla, Erja nauraa.

Kiertue alkaa 25. maaliskuuta Keravalta ja päättyy 26. huhtikuuta Helsingin Finlandia-talolle. Keikoilla kuullaan uuden The Sky Is Crying -levyn tuotantoa, jonka joukosta löytyy muun muassa Erjan itsensä kirjoittamia kappaleita.

– Olen kirjoittanut kappaleita kunnianosoitukseksi blueskitaristi Elmore Jamesille, Erja kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat