Mainos

Mussolinin pojantyttären ehdokkuus vaakalaudalla Italiassa

Alessandra Mussolini ei ehkä voikaan asettua ehdokkaaksi Italian paikallisvaaleissa, koska vaalilautakunta syyttää häntä tukijoiden allekirjoitusten väärentämisestä.

Benito Mussolinin pojantyttären Alessandra Mussolinin ehdokuus Italian paikallisvaaleissa uhkaa raueta. Mussolinia epäillään allekirjoitusten väärentämisestä luetteloon, johon pitää kerätä ehdokkuuden edellyttämä määrä kannattajien nimiä.

Mussolini pyrkii ehdokkaaksi Lazion maakunnassa Keski-Italiassa. Lazion lisäksi vaalit järjestetään 13 muulla alueella huhtikuun alussa. Mussoli ilmoitti valittavansa vaalilautakunnan ratkaisusta, jonka mukaan hänen nimiluettelonsa ei ole aito. Kukin ehdokas tarvitsee taakseen 871 kannattajaa.

- Tämä on demokratian häväistys. Jos he aikovat sulkea Sosiaalisen vaihtoehdon ulkopuolelle, heidän pitää estää muitakin puolueita osallistumasta, koska kaikki allekirjoituslistat ovat vääriä, hän väitti uutistoimisto Reutersille.

Mussolini perusti äärioikeistolaisen Sosiaalinen vaihtoehto -liikkeen vuonna 2003, kun hän erosi Kansallisesta liitosta. Hän syytti Kansallista liittoa muun muassa hivuttautumisesta oikealta kohti keskustaa.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.