Mainos

Musiikkitalo pakotti toimittajat ihmiskokeeseen: Maistuuko ruoka?

Hienon kulttuuritapahtuman väliajalle kuuluu toki pikkusuolainen voileipä, vaikkapa härällä tai kylmäsavulohella kuorrutettuna. Ja tasoittavaksi marjaisa tai kermainen leivos.

Helsingin Musiikkitalo järjesti tänään Ihmiskokeen osa III. Aiemmin on testattu salikarttoja ja konserttisaleja. Nyt mediaa oli kutsuttu mittailemaan väliaikatarjoilua. Ja ainahan toimittajille ilmainen ruoka maistuu, vaikka ruokajuomana olisi "vain" vesi tai kahvi.

Kyyttöä ja kermaleivosta

Musiikkitalon paussipaloille voi antaa hyvin mielin arvosanaksi neljä asteikolla yhdestä viiteen. Tarjolla oli lohileipää, juustoleipää ja kyyttöleipää yrttikostukkeella ynnä salaatilla rikastettuina. Musiikkitalon nimikkoleivos on estottoman makea, kermainen ja auringonkeltainen. HKO:n (Helsingin kaupunginorkesteri) leivos on marjankirpeydessään balansoiva. Valikoimiin kuuluvat myös omena- kuin suklaaleivoskin.

Musiikkitalon muonituksesta vastaavan Restel Oy:n ravintolapäällikkö Tomi Lotvonen vakuutti, että ruoka on yhtä hyvää kuin talossa tarjottava taide. Päivisin uudessa kulttuuripyhätössä toimii kaikkia palveleva lounasravintola. Entäpä jos konsertti on huono - siitä ei puhuttu mitään.

Pientuottajille töitä

Ruokakulttuurimme tuskallisen hidas muutos lisäaine-einespöperöistä kohti tervettä syötävää nytkähtää Musiikkitalon valintojen myötä hitusen eteenpäin. Tilaisuudessa esittäytyi kyyttöjä ja lampaita kasvattava luomukarjatilallinen Sebastian Nurmi, joka on yksi talon alihankkijoista. Musiikkitalon lisäksi Nurmi kiitti Espoon poliisia, joka on kärsivällisesti jahdannut hänen karanneita ammujaan Kehä ykkösen kupeessa. Nurmen karja laiduntaa Otaniemen rannassa ja jokunen seikkailija puikkaa uimareissuillaan joskus aidan toiselle puolelle.

- Minun lehmäni ovat myös viisaita. Ne ovat käyneet Teknillisessä korkeakoulussa. Sieltäkin niitä on haettu takaisin laitumilleen.

Musiikkitalo haluaa suosia pientuottajia, suklaata ja juustoja tulee helsinkiläisiltä pienyrittäjiltä. Maistiaisissa ei tosin käynyt ilmi, olivatko juuri tänään tarjolla olleet herkut luomua. Toinen ongelma oli se, että kaikkea ei jaksanut syödä. Ei edes toimittaja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.