Murtomies putosi rasvamonttuun ja loukkasi jalkansa – voron sairaalaan ajanut nainen sai syytteet

Keski-Suomen käräjäoikeus vapautti syytteistä naisen, joka oli oikeudessa murtomiehen auttamisen takia.

Tapaus sattui Jämsässä vuonna 2021. Silloin muuan mies oli murtautunut paikalliselle huoltoasemalle ovea vääntämällä ja rikkomalla lasin.

Loukkaantunut murtomies soitti itselleen kyydin

Rikotusta lasista sisälle päässeellä murtomiehellä ei kuitenkaan ollut onni matkassa, sillä sisällä huoltoasemalla hän oli pudonnut rasvamonttuun. 

Monttuun päätynyt mies oli soittanut naispuoliselle tuttuvalleen ja pyytänyt hakemaan hänet huoltoasemalta.

Paikalla nainen huomasi miehen menneen sisälle ikkunasta ja totesi tämän valittavan jalkaansa ollen kykenemätön kävelemään. Tämän vuoksi hän vei miehen ensiapuun. Toinen henkilö myöhemmin haki miehen sairaalasta.

Oikeus hylkäsi naisen syytteet

Murtovaras oli sittemmin menehtynyt ennen oikeudenkäyntiä, joten oikeudessa puitiin vain sitä, oliko nainen syyllistynyt rikoksentekijän suojeluun.

Oikeus katsoi, ettei nainen ollut vielä huoltoasemalle mennessään tiennyt kyytiä pyytäneen miehen tehneen rikoksia. Paikalla miehen luvattomat toimet olivat oikeuden käsityksen mukaan tulleet hänelle ilmeisiksi, mutta tilannetta mutkisti loukkaantuneen miehen tarvitsema hoito.

– [Naisen] tarkoitus kuljettaa henkilö pois tapahtumapaikalta ei ole siten ollut rikoksentekijän suojeleminen vaan henkilön kuljettaminen ensiapuun. Näillä perusteilla syyte on hylätty, tuomiossa kerrotaan.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat