Murskavoitto EM-futiskarsinnassa – tähtihyökkääjästä Suomen kaikkien aikojen maalipyssy

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue voitti Albanian 8-1 Vaasassa pelatussa EM-karsintaottelussa tiistaina.

Suomi johti tauolla jo 5-0 Anna Westerlundin, Heidi Kollasen, Sanni Franssin, Ria Ölingin ja Linda Sällströmin maaleilla. Toisella puoliajalla Sällström täydensi kolmella maalilla iltansa peräti neljään maaliin.

Sällströmista tuli ottelussa naisten maajoukkueen kautta aikojen kovin maalipyssy 43 osuman saldollaan. Hän ohitti tilastossa Laura Österberg Kalmarin (41 maalia).

Sällströmin saldo karsinnoissa on jo kuusi osumaa, sillä hän teki kaksi Suomen voittaessa Albanian karsintojen avauspelissä vieraskentällä 3-0. Suomen kovimmiksi vastustajiksi odotetut Skotlanti ja Portugali ovat pelanneet karsinnassa yhden ottelun ja voittaneet sen.

Suomen seuraavat ottelut ovat marraskuussa pelattavat Kypros-kotipeli ja Portugali-vieraspeli.