Tanskan poliisi: Sukeltajat ovat löytäneet Kim Wallin pään ja molemmat jalat

Tanskan poliisi on löytänyt sukellusvenemysteerissä kuolleen toimittaja Kim Wallin kadoksissa olleen pään.

Poliisi kertoi aamulla pitämässään tiedotustilaisuudessa, että sukeltajat ovat löytäneet pään lisäksi myös Wallin molemmat jalat. Merestä on nostettu myös Wallin vaatteita ja veitsi.

Poliisin mukaan Wallin päässä ei ollut murtumia.

Tämä kyseenalaistaa Wallin murhasta epäillyn tanskalaiskeksijä Peter Madsenin kertoman. Madsen on kertonut, että Wall kuoli hänen sukellusveneessään, kun painava luukku osui tämän päähän.

Poliisin mukaan Wallin kuolinsyy ei ole vielä tiedossa.

– En halua spekuloida sillä, mitä tapahtui tai ei tapahtunut. Voin vain kertoa, että kallossa ei ollut murtumia tai muita vammoja, sanoi Jens Möller Kööpenhaminan poliisista.

Ruumiissa jälkiä veitsen iskuista

Wall nousi Madsenin itse rakentaman sukellusveneen kyytiin 10. elokuuta. Kaksi viikkoa myöhemmin hänen ruumiinosiaan löydettiin merestä.

Ruumiinavauksessa löydettiin jälkiä veitseniskuista, mutta epäselväksi jäi, oliko vammat aiheutettu ennen vai jälkeen kuoleman.

Aiemmin tällä viikolla tutkijat kertoivat löytäneensä ilmeisesti Madsenille kuuluvalta kovalevyltä videoita, joissa naisia tapetaan hirttämällä ja polttamalla. Syyttäjien mukaan videot ovat luultavasti aitoja.

Madsenin mukaan muillakin ihmisillä on ollut pääsy hänen tietokoneelleen ja kyseiselle kovalevylle. 

Ruotsalainen Kim Wall, 30, oli kadotessaan tekemässä juttua tanskalaiskeksijä Peter Madsenista miehen rakentamalla sukellusveneellä.

Miehen epäillään surmanneen Wallin sukellusveneessään ja paloitelleen hänen ruumiinsa. Murhasta epäilty Madsen kiistää syyllisyytensä. 46-vuotiaan Madsenin vangitsemista on jatkettu kuun loppuun.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja