Murehditko ihosi kuntoa? Et ole ainoa!

Näppyjä, ryppyjä, raskausarpia... Uuden tutkimuksen mukaan yksi viidestä brittinaisesta murehtii ihonsa kunnosta joka päivä.

Koska kuvankauniit mallit, näyttelijät ja laulajat ovat esillä koko ajan joka paikassa, ei ole ihmekään, että uuden tutkimuksen mukaan viidesosa brittinaisista murehtii ihonsa kuntoa joka päivä.

Epärealistiset käsitykset normaalista ihosta saattavat olla murehtimisen syynä ja ehkäpä juuri siksi 78 prosenttia naisista uskoo, että kuvien käsittely pitäisi kieltää kosmetiikkaa mainostettaessa.

– Kun julkkiksia kuvataan ilman kuvankäsittelyä heidän ihonsa virheitä, kuten raskausarpia, arvostellaan, vaikka todellisuudessa melkein puolella meistä niitä on.

– Kun julkisuuden henkilöitä arvostellaan jokapäiväisistä iho-ongelmista, se voi latistaa naisen itsetuntoa heti, kun omassakin ihossa näkyvät ensimmäiset epätäydellisyyden merkit. Kysely osoittaa, että vain yksi kolmesta juttelee ystävilleen ja perheenjäsenilleen vartalohuolistaan. Ehkä jos puhuisimme enemmän toisille, meillä olisi realistisemmat käsitykset vartaloistamme ja siitä, mikä on normaalia, kertoo Bio-Olin ihoekspertti Kirsty Mawhinney.

Kehut antavat itsevarmuutta

Bio-Oilin teettämään tutkimukseen osallistui 7000 brittinaista. Tutkimus paljastaa, että brittinaisten itsetunto on retuperällä. 37 prosenttia naisista paljasti tyytyvänsä siihen, että tuntisivat olonsa mukavaksi omassa kehossaan ja vain neljäsosa myönsi haluavansa tuntea olonsa kauniimmaksi.

Mitä naiset sitten tekevät tunteakseen olonsa itsevarmemmiksi? Melkein neljännes naisista kertoi, että itsevarmuuteen vaikutti eniten terveenä pysyminen ja liikunta. 12 prosenttia kyselyyn vastanneista, että uudet vaatteet tekivät saman ja 14 prosenttia tunsi olonsa parhaimmaksi, kun hiukset ja meikki olivat kohdillaan.

Kuitenkin myös ympärillämme olevat ihmiset voivat auttaa itsetuntoamme pysymään korkealla. Yksi neljästä tutkimukseen osallistuneesta naisesta sanoi, että vastakkaiselta sukupuolelta kuullut kehut ovat parhainta itsetunnon kohottamisen kannalta ja 18 prosenttia naisista uskoi, että ystäviltä tulevat kehut antavat eniten voimaa riutuneelle itsetunnolle.

Asteikolla 1–10 brittinaiset antoivat itsetunnolleen keskiarvoksi 5.

AVA

Lähde: femalefirst.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja