Muotibloggaajat: Nämä ovat suomalaisten pahimmat muotimokat!

AVA kysyi tunnetuilta muotibloggaajilta, mitkä ovat suomalaisten pahimmat muotimokat ja paljastivat samalla oman menneisyytensä tyylivirheet.

Muotimokia sattuu jokaiselle, ja joskus ne ymmärtää mokiksi vasta vuosia jälkeenpäin. AVA kysyi Muotitietoinen-sarjastakin tutuksi tulleilta bloggaajilta, mikä on suomalaisten pahin muotimoka.

– Liian pienet ja huonosti istuvat vaatteet. Ei voi olla hyvä olo itselläkään, jos joutuu jatkuvasti nyppimään hameenhelmaa tai yllä on huonot rintaliivit, Nelliinan vaatehuone -blogia kirjoittava Niina Tapojärvi sanoo.

Muoti mielessä -bloggaajaAnne Melender muistuttaa kenkien tärkeydestä.

– Pahin muotimoka on mielestäni se, että vaatteissa on liikaa efektejä ja kengät ovat vanhanaikaiset, Melender toteaa.

Strictly Style -blogia kirjoittavalla Hanna Väyrysellä on selkeä mielipide.

– Hame, jonka kanssa on yhdistetty mustat, pitkät legginsit. Valitse mustat sukkahousut, mutta älä niitä legginsejä! Tai jätä sukkahousut kokonaan pois. Jos on niin kylmä että pelkää, ettei tarkene, laita housut jalkaan. Legginsit katkaisevat jalan niin hölmösti, etteivät ne imartele kenenkään naisen siluettia. Legginsien kanssa sopii esimerkiksi tunika tai iso, pitkä neule, Väyrynen neuvoo.

Thing for the Bling -blogia pitävä Teemu Bling kiinnittää huomiota kokonaisuuteen.

– Ehkä ulkonäöstä piittaamattomuus. Jos ihminen ajattelee, ettei ulkonäöllä ole mitään väliä, se on mielestäni pahin muotimoka. Hallittu kaaos on ihan ok, huoleton look voi olla mielettömän hyvä, mutta sen pitää olla hallittu ja tarkoituksellinen, Bling korostaa.

Auroran henkarit -bloggaajaAurora Pöntinen ei osaa nimetä yhtä yksittäistä mokaa, mutta peräänkuuluttaa esimerkiksi vaatteiden huoltoa.

– En osaa sanoa muotimokasta, mutta ehkä erikoista on se, miten vähän pukeutumiseen täällä toisinaan panostetaan – verrattuna vaikkapa Ruotsiin. Panostaminen kun ei aina tarkoita vain viimeisimpien trendien perässä pysymistä, vaan esimerkiksi laadukkaan ja hyvän villakangastakin ostoa ja huoltoa, jonka avulla se säilyy monet talvet pidempänä ja siistimpänä kuin edullisemmat vaihtoehdot, Pöntinen pohtii.

"Olen tehnyt kaikki muotimokat"

Millaisia mokia muotibloggaajat ovat itse tehneet? Moni tunnustaa mokanneensa useammankin kerran. Tapojärvi muistaa luottaneensa pinkkiin väriin vähän liiaksikin.

– Pahin muotimoka? Olen tehnyt ne kaikki. Nuorempana juoksin kaikkien mahdollisten muotivillitysten perässä ja onhan se nyt selvä, ettei kaikki sovi. Eniten kikatuskohtauksia vanhoja kuva-albumeja selatessa aiheuttaa kuitenkin pinkin värin överi käyttäminen. Näytin aivan Barbie-nukelta!

– Liian lyhyet hameet joskus vuosia sitten. Nykyään ihmetyttää, miten aivan minimittaisella farkkuhameella on koskaan voinut minnekään istahtaakaan, Pöntinen kertoo.

– Niitä on paljon, koska tykkään kokeilla vähän hassujakin juttuja. Pahin mokaostos oli ehkä sellaiset ruotsalaissuunnittelija Carin Westerin pellehousut tässä pari vuotta sitten. Ne olivat oikein väljät, vähän tulppaanimalliset housut vajaamittaisin lahkein. Mielestäni ne olivat tosi jännittävä. Tilasin ne nettikaupasta ja kun ne tulivat ja laitoin ne jalkaan, työkaverini meinasivat tikahtua nauruun. Ne olivat ihan pellehousut. Ajattelin vain sitkeästi, että muoti ei ole aina kaunista ja haluan nyt kokeilla jotain jännittävää. En pitänyt niitä lopulta kuin pari kertaa jalassa. Nyt ne ovat päätyneet kierrätykseen, Melender kertoo.

– Teinivuodet ovat olleet varmaan pahimmat. Ystävättäreni jaksavat aina muistuttaa minua ihan hirveistä printtipaidoista, missä minulla luki jotain iskulauseita – niitä ei voi edes paljastaa, mitä tekstejä paidoissani on ollut. Ne paidat ovat olleet pahimpia muotimokiani, Väyrynen nauraa.

– Ehkä pahin muotimokani on ollut se, että on lähtenyt mukaan trendiin, mikä ei ole ollut yhtään itselle sopiva. Esimerkiksi pastellitrendi oli toissakesänä tosi iso juttu ja siihen hurahtaneena ostin esimerkiksi yhden vaaleanpunaiset housut, jotka ei sitten vaan olleet yhtään minua. Kuvittelin silloin, että ne näyttäisivät hyvältä. Halusin vain toteuttaa trendiä, mutta se ei ollut yhtään minun juttuni, Bling kertoo.


AVA

Kuvat: Shutterstock, kuvien henkilöt eivät liity juttuun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja