Münchenissä tiukennettiin koronarajoituksia kovalla kädellä – Saksaan kaavaillaan erityisiä "kuumeklinikoita"

Saksa tiukentaa koronarajoituksiaan – suurten tapahtumien yleisömäärää rajoitetaan 2:06
Saksa kertoi elokuussa tiukentavansa koronarajoituksiaan – suurten tapahtumien yleisömäärää rajoitetaan

Saksassa Münchenissä kasvomaskin käytöstä tulee pakollista kaupungin keskeisimmillä paikoilla torstaista lähtien.

Lisäksi julkisten kokoontumisten henkilöiden enimmäismäärää tullaan rajoittamaan maksimissaan kahteen perheeseen tai yhteensä viiteen ihmiseen, kertoi kaupungin pormestari Dieter Reiter maanantaina.

Münchenin koronatartuntojen määrä nousi viime viikolla niin, että kriittisenä pidetty raja 50 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohti meni rikki. Tartuntaluvuksi kirjattiin 55,9.

Tartuntojen määrät ovat muuallakin Saksassa nousseet tasolle, jollaisia maassa rekisteröitiin viimeksi huhtikuussa. Luvut ovat kuitenkin vielä kaukana esimerkiksi Espanjan ja Ranskan huikeasti kohonneista tartuntaluvuista.

– Jos katsomme tilannetta muutamien tärkeimpien eurooppalaisten kumppaniemme kohdalla, huomaamme tartuntojen leviävän lähes kontrolloimattomasti. Ei ole mitään syytä uskoa, etteikö niin voisi käydä meilläkin, sanoi hallituksen edustaja Steffen Seibert.

Saksan terveysministerin Jens Spahnin mukaan maahan kaavaillaan erityisiä "kuumeklinikoita", joille hengitystieinfektion oireista kärsivät voivat mennä ja selvittää nopeasti, onko heillä tartunta. Saksa halajaa myös pikatestejä, joilla esimerkiksi hoivakotien vierailijoilta voitaisiin hetkessä selvittää, onko heillä korona.

Saksassa on kuollut koronaviruksen seurauksena vajaat 9 500 ihmistä. Miljoonaa asukasta kohti kuolleita on 113. Suomessa vastaava luku oli maanantaina 62.

Lue myös:

    Uusimmat