Mainos

Mullistava ehkäisykeino löydetty – lue tutkimus!

Pieni ryhmä newyorkilaisia tutkijoita on kehitellyt vallankumouksellinen ehkäisyvoiteen, joka saattaa tulevaisuudessa korvata esimerkiksi e-pillerit. Ehkäisymenetelmien tehokkuus on tutkimusten mukaan yhtä varma.

Voiteen, Nestorone Estradialin, käyttö on helppoa – naisen tulisi levittää sitä päivittäin pieni määrä käsivarsiinsa, jalkoihinsa, olkapäihinsä tai vatsaansa ehkäisytehon ylläpitämiseksi. Toistaiseksi tehdyt tutkimukset osoittavat, että voiteen ehkäisyteho olisi yhtä varma kuin pillereidenkin.

Ratkaisevaa on kuitenkin se, että voitella ei olisi e-pillereiden syömisestä aiheutuvia sivuvaikutuksia esimerkiksi painonnousuun, akneen tai alakuloisuuteen liittyen. Pillereiden käyttäjistä näitä oireita esiintyy 40 prosentilla. Monet ovatkin lopettaneet ehkäisypillereiden käytön juuri ikävien sivuvaikutusten vuoksi. Asiantuntijat uskovat, että näiden seikkojen ansiosta voide aiheuttaisi suurta suosioita nuorten tyttöjen keskuudessa ja pysäyttää siten nousevien teiniraskauksien määrän.

Voide saattaisi olla myös helppokäyttöisempi sellaisille naisille, joille pillerin päivittäinen syöminen tuntuu vaikealta muistaa. Pienen voidemäärän levittäminen päivittäisten kauneusrutiineiden yhteydessä saattaisi olla yksinkertaisempaa.

Toisin kuin e-pillerit, voide sopii myös imettäville äideille. Hormonit eivät nimittäin voidetta käytettäessä imeydy maitoon.

Kuten pillereissäkin, myös ehkäisyvoiteessa tulisi pitää kuukausittain viikon tauko.

Ehkäisyvoiteen laajaa levikkiä joudutaan kuitenkin luultavasti odottamaan vielä muutama vuosi, sillä vaikutuksia on testattava vielä pidemmällä aikajaksolla

MTV/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.