Muistatko vielä Lintilän Whatsapp-kohun? KRP kertoo nyt tilanteesta

Tietoturva-asiantuntija kertoo miten ministeri Lintilän Whatsapp-viestit on saatettu lähettää – rinnakkaiskäyttö monille tuntematonta 3:28
Katso videolta, miten selvität, onko WhatsApp-tilisi linkitetty johonkin toiseen laitteeseen!

KRP:llä ei ole edelleenkään mahdollista rikoksesta epäiltyä tai epäiltyjä. 

Entiseen elinkeinoministeriin Mika Lintilään (kesk.) kohdistuneen epäillyn tietomurron tutkinta on loppusuoralla, kertoo keskusrikospoliisi. Asiaa tutkitaan edelleen epäiltynä tietomurtona.

Lintilän Whatsapp-tililtä lähetettiin helmikuussa meemi, jossa pilkattiin entistä pääministeri Sanna Marinia (sd) ja kansanedustaja Matias Mäkystä (sd). Lintilä kertoi tuolloin, ettei olisi itse lähettänyt kyseistä viestiä. 

KRP on suorittanut forensisia tutkimuksia asiaan liittyen. Kyseisillä tutkimuksilla viitataan esimerkiksi mobiililaitteisiin ja digitaaliseen viestintään tehtäviin tutkimuksiin. 

– Keskusrikospoliisilla on ollut tutkittavana laite, johon on epäilty tehdyn tietomurron. Tulosten analysointi on edelleen kesken, koska toimet ovat erittäin vaativia ja aikaa vieviä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Aku Limnell.

Limnell ei ota vielä kantaa siihen, kuinka todennäköistä on, että joku muu kuin Lintilä olisi käyttänyt Whatsapp-tiliä meemin lähettämiseen.

– Todennäköisyyksiä voidaan arvioida vasta tarkemmin aineiston riittävän analyysin jälkeen.

Keskusrikospoliisilla ei ole edelleenkään mahdollista rikoksesta epäiltyä tai epäiltyjä.

Esitutkinnan on määrä valmistua ensi vuoden helmikuussa. Syyttäjä teki alkuvuodesta päätöksen esitutkinnan aloittamisesta rikosepäilyn yhteiskunnallisen merkityksen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat