Jaloviinaa virkalennolla ja "vapputunnelmissa" kuninkaallisella illallisella – tästä ministeri Lintilään kohdistuvissa väitteissä on kyse

Ministeri Lintilä taas kohun keskellä – tämä alkoholiväitteistä tiedetään 6:52
Ministeri Lintilä taas kohun keskellä – tämä alkoholiväitteistä tiedetään

Iltasanomat ja Iltalehti ovat uutisoineet elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) alkoholin käytön herättäneen keskustelua tällä vaalikaudella.

Iltalehti kertoo haastatelleensa nimettöminä pysyviä politiikan toimijoita, jotka ovat kertoneet Lintilän toimineen alkoholin vaikutuksen alaisena työtehtävien aikana.

Lintilän kerrotaan esimerkiksi viime vuoden toukokuussa osallistuneen Tukholmassa kuningas Kaarle Kustaan sekä Kuningatar Silvian illalliselle niin sanotusti ”vapputunnelmissa”.

Toinen väitetyistä tapauksista kohdistuu viime vuoden joulukuuhun ja Yhdysvaltain suurlähetystön juhlavastaanotolle. Iltalehti kertoo Lintilän puhuneen englantia, josta oli vaikea saada selvää humalan takia.

Syksyllä 2020 Lintilä kommentoi hallituksen neuvotteluja säätytalolla ja ministerin puheen kerrotaan herättäneen huomiota rehvakkuudellaan. Jotkut toimittajat ovat kertoneet Lintilän tuoksahtaneen tällöin alkoholille.

Iltalehden lähteiden mukaan Lintilä on virkamatkoillaan lentokoneessa nauttinut jaloviinaa. Hänen kerrotaan myös nauttineen alkoholia viime kesänä virka-autossaan matkalla Poriin ja Suomi areena tapahtumaan.

Lintilä on itse kiistänyt alkoholin käytön työtehtävissä ja korostaa tietojen pohjautuvan huhupuheisiin. Hän kertoo, ettei hänellä ole ongelmaa alkoholin käytön suhteen eikä alkoholi ole vaikuttanut hänen työtehtäviinsä tai toimintakykyynsä.

Hän kertoo nauttineensa alkoholia tilanteisiin kuuluvalla tavalla.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on keskustellut Lintilän kanssa kahdesti alkoholinkäytöstä. Molempiin kertoihin on Saarikkon mukaan liittynyt huhupuheita, joiden todenperäisyyden hän tahtoi tarkistaa.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) kommentoi Ylelle, ettei ole havainnut alkoholin vaikuttaneen Lintilän työntekoon.

Lue myös:

    Uusimmat