HS: Puoluetoveri teki rikosilmoituksen Mika Lintilän epäillystä tietomurrosta

Edellisen hallituksen elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) epäillystä tietomurrosta teki rikosilmoituksen hänen puoluetoverinsa, silloinen kansanedustaja Mikko Kärnä, kertoo Helsingin Sanomat.

Sen tutustuman esitutkinta-aineiston mukaan Kärnä oli tehnyt asiasta ilmoituksen poliisille, ilmoittaen huolensa eduskunnan laitteiden hakkeroinnista ja omasta tietoturvastaan.

Asian taustalla oli helmikuussa 2023 lähetetty huumorikuva, joka lähetettiin Lintilän WhatsApp-tililtä keskustalaisten sisäiseen ryhmään. Kuvassa vitsailtiin pääministeri Sanna Marinin ja kansanedustaja Matias Mäkysen kustannuksella. Lintilä on kiistänyt itse lähettäneensä kuvan, vaikka puhelin oli hänen hallussaan lähetyshetkellä.

Poliisi lopetti tänään tietomurron tutkinnan, koska ei löytynyt näyttöä siitä, että Lintilä olisi joutunut tietomurron uhriksi.

Kärnä oli tuoreeltaan kommentoinut tapausta vitsikkäästi sosiaalisen median kanava X:ssä (entinen Twitter).

– Onhan se jotenkin söpöä, että ulkopuolinen agentti saa ministerin WhatsAppin haltuunsa ja käyttää sitten tämän tilaisuuden hyväkseen lähettääkseen demareita pilkkaavan kuvan meidän kepulaisten sisäiseen ryhmään, hän tuolloin kirjoitti.

Tietoturva-asiantuntija kertoo miten ministeri Lintilän Whatsapp-viestit on saatettu lähettää – rinnakkaiskäyttö monille tuntematonta 3:28
Lintilän tapauksessa epäiltiin myös niin kutsuttua rinnakkaiskäyttöä. Tietoturva-asiantuntija kertoo, mistä monelle tuntemattomassa asiassa on kyse.

Lue myös:

    Uusimmat