Muistatko Teemu Selänteen kulttituuletuksen? Kiekkotietäjä Jerry, 4, valloittaa imitaatiollaan

Teemu Selänteen ampumistuuletus NHL-tulokaskaudeltaan 1992–1993 on yhä NHL:n legendaarisimpia maalinjuhlimissuorituksia. Nyt 25 vuotta myöhemmin kiekkotietäjänä tunnettu Tappara-fani Jerry, 4, imitoi tuuletusta valloittavalla tavalla.

Pääkuvan videolla Teemu Selänteen kommentit elokuulta Rauman hyväntekeväisyyspelin jälkeen.

Maaliskuussa 1993 Selänne nappasi Winnipeg Jetsin riveissä NHL:n tulokkaiden maaliennätyksen nimiinsä. Selänne kasvatti kauden maalisaldonsa 54:ään nakuttamalla hattutempun Quebec Nordiquesia vastaan. Ja kun historiallinen maali oli syntynyt, nähtiin myös ikimuistoinen tuuletus: Selänne juhli ennätysmaaliaan heittämällä oikean käden hanskansa ilmaan ja ampumalla sen mailallaan alas. 

Nyt, 25 vuotta myöhemmin lempääläläinen Jerry oli nähnyt Selänteen tuuletuksen ja toisti sen olohuoneessa. Jerry ampui olohuoneessa kiekon kohti maalia, minkä jälkeen oikea hanska lensi ilmaan ja ampua lähti perään. Suoritusta ryyditti nuoren lupauksen taidokas selostus.

– Jerry näki uuden änäripelin mainoksen! Ja kysyi mikä toi @TeemuSel8nne tuuletus oli? Näytin YouTubesta videon minkä jokaisen lapsen pitäisi nähdä jos jääkiekko kiinnostaa! Tässä lopputulos, Jerryn isä Sami Järvensivu twiittasi videon kera.

Myös Selänne itse huomasi videon ja jakoi sen Twitter-tilillään nauravien emojien kera.

Selänne nosti lopulta tulokaskauden 1992–1993 maalilukemansa 76 osumaan. Hänellä on yhä hallussaan NHL:n tulokkaiden maaliennätys.

Lue myös:

    Uusimmat