Muistatko tätä? F1-kuskilta kylmäpäinen ratkaisu poikkeuksellisissa olosuhteissa – johti sensaatiomaisesti uransa ainoaksi jäänyttä kisaa

F1-sarja palaa tulevana viikonloppuna Nürburgringille ensimmäistä kertaa sitten kauden 2013. Radalla on nähty useita ikimuistoisia kisoja, ja yksi niistä oli vuoden 2007 Euroopan GP.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Eifelin GP suorana 9.-11.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Eifelin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Markus Winkelhock otti Christijan Albersin paikan Spyker-tallin kuskina kyseisessä osakilpailussa. Siitä tuli varsin unohtumaton saksalaiselle.Talli päätti laittaa aika-ajon viimeiseksi jääneelle miehelle sadekelin renkaat kisaan. Winkelhock lähti siis varikkosuoralta.

Sateesta tuli yllättävän kova, ja Winkelhock sai mielettömän edun ratkaisustaan. Hän johti kisaa yli puolella minuutilla, kun muut kuskit arpoat renkaanvaihdon kanssa ja seikkailivat radan ulkopuolella. Olosuhteet muuttuivat kuitenkin niin vaikeiksi, että kisa keskeytettiin hetkeksi.

Winkelhock jatkoi riskien ottamista ja päätti jatkaa sadekelin renkailla uusintalähdössä. Se kostautui, ja mies menetti nopeasti paikkansa kärjessä. Hän joutui lopulta keskeyttämään teknisen vian vuoksi.

Kyseinen osakilpailu jäi lopulta Winkelhockin uran ainoaksi F1-sarjassa. Hän jatkaa edelleen moottoriurheilu-uraansa.

F1-sarja on muistellut tapahtunutta sosiaalisessa mediassa.

Katso julkaisut alta.

Lue myös:

    Uusimmat