Muistatko tämän teinityttöjen päiväunen 2000-luvun alusta? Josh Hartnett paljastaa, miksi hän pitää Hollywoodin "loitolla"

Josh Hartnett vaihtoi Hollywoodin parrasvalot terveeseen perhe-elämään.

2000-luvun alussa nuortenlehtien julisteita komisti hittielokuvissa kuten The Virgin SuicidesPearl Harbor ja 40 Days and 40 Nights esiintynyt nuori Josh Hartnett.

Hartnett ei ole suinkaan lopettanut näyttelemistä, mutta on viime vuosina kuitenkin pysytellyt loitommalla hittielokuvista ja Hollywoodin gaalahumusta ja keskittynyt enemmän taiteellisiin projekteihin.

Hartnett avautui australialaisen Sunrise-aamuohjelman haastattelussa, minkä takia parrasvalojen ja Hollywoodin jättäminen on ollut paras päätös, minkä hän on ikinä tehnyt.

Pääroolit vaihtuivat taiteellisempiin projekteihin

Hartnettin mukaan päätös siirtyä päärooleista hieman taiteellisempiin projekteihin syntyi sen jälkeen kun mies oivalsi, mikä hänelle oikeasti eniten merkitsee.

– Luulen onneksi, että ymmärsin yskän melko varhain. Siinä on kyse hyvän kotielämän luomisesta ja siitä, että voi tehdä villejä ja mahtavia asioita kuten elokuvia, mikä on suuri etuoikeus, Hartnett kuvailee.

Hartnett kieltäytyi muun muassa tavoittelemasta rooleja supersankarielokuvissa kuten Dark Knight ja Superman Returns, koska ei halunnut, että hänet lokeroidaan sen tyyppisiin rooleihin. 

– Sen ikäisenä on helppo ajautua jonkun toisen sätkynukeksi. Olin hyvin tietoinen valinnoista jotka tein ja halusin niiden olevan minun valintojani, Hartnett kuvaili Metro-julkaisulle vuonna 2020.

Jo vuonna 2014 Hartnett kertoi Us Weeklylle, että lopetti hittielokuvien tekemisen, koska ei enää luottanut kehenkään.

– Olin jokaisen lehden kannessa. En voinut oikein mennä minnekään. En tuntenut oloani mukavaksi omissa nahoissani. Olin yksin. En luottanut kehenkään, Hartnett kertoi.

Yksi menetetty mahdollisuus harmittaa yhä

Yksi valinta tuolta ajalta Hartnettia kuitenkin kaduttaa. Miehen piti nimittäin alunperin tähdittää Ang LeenBrokeback Mountain -elokuvaa yhdessä Joaquin Phoenixin kanssa. Hartnett joutui kuitenkin vetäytymään projektista aikataulusyistä, sillä oli luvannut tehdä samaan aikaan kuvattavan The Black Dahlia -elokuvan.

Hartnettin ja Phoenixin sijaan leffaa tähdittivät lopulta Heath Ledger ja Jake Gyllenhaal, jotka kumpainenkin saivat suorituksestaan Oscar-ehdokkuuden.

Roolin menettäminen harmittaa Hartnettia yhä ja hän lisää vitsaillen, että olisi aina halunnut suudella Phoenixia.

Nykyään jo 44-vuotias näyttelijä on esiintynyt hittielokuviensa jälkeen muun muassa tv-sarjoissa Penny Dreadful, Paradise Lost ja Die Hart.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2021

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja