Muistatko tämän lähetyksen? Näin nuori Pekka Pouta luki synkän sääennusteen Estonian onnettomuusaamuna 25 vuotta sitten: "Tunteet olivat epäuskoisia"

Muistatko tämän säälähetyksen? Näin Pekka Pouta ennusti säätä MS Estonian uppoamisaamuna 25 vuotta sitten 1:50
Video: Muistatko tämän säälähetyksen? Näin Pekka Puota luki synkän sääennusteen surullisena Estonian onnettomuusaamuna syyskuussa 1994.

Kylmänä ja sateisena syyskuun 28. päivän aamuna vuonna 1994 koko Suomi heräsi järkytykseen. MS Estonia oli uponnut edellisenä yönä Itämereen vieden mukanaan 852 ihmisen hengen. MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta oli töissä sinä synkkänä aamuna 25 vuotta sitten. 

Lauri Karhuvaara muistelee surullista uutisaamua - toimituksetkin vaikenivat, kun Estonia upposi 18:15
Näin toimittajat muistelivat MTV Uutiset Livessä surullista uutisaamua 25 vuotta sitten, kun Estonia upposi.

Silloin 26-vuotias Pekka Pouta valmistautui yöllä aamun Huomenta Suomi -lähetykseen. MTV:n sääennusteet tulivat tuolloin Ilmatieteen laitoksen kautta ja Pouta oli yöllä Ilmatieteen laitoksen tiloissa laatimassa ennusteita.

– Meripelastuksesta soitettiin ja kerrottiin, että laiva on uponnut ja pyydettiin päivystäjältä tietoja olosuhteista ja tuulista pelastustöitä varten, muisteli Pouta vuonna 2014.

Saapuessaan MTV:n uutistoimitukseen tilanteen vakavuus alkoi selvitä. Aallot merellä olivat olleet isoja, mutta ne eivät yksistään voineet aiheuttaa tällaista onnettomuutta. 

– Tunteet olivat hämmentyneitä ja epäuskoisia, totesi Pouta myöhemmin.

Estonian uppoamisen 25-vuotismuistopäivää vietetään huomenna lauantaina 28. syyskuuta. 

Katso ylläolevalta videolta Pekka Poudan sääennuste Huomenta Suomen lähetyksestä Estonian onnettomuusaamulta 28.9.1994.

Lue myös:

    Uusimmat