Muistatko Janet Jacksonin nännivilautuksen Super Bowlissa? Kohutusta tv-hetkestä tuli kuluneeksi 20 vuotta

Tästä vuoden 2004 Super Bowl muistetaan: Janet Jacksonin rinta paljastui sadoille miljoonille tv-katsojille kesken taukoshow'n 0:25
Tästä vuoden 2004 Super Bowl muistetaan: Janet Jacksonin rinta paljastui sadoille miljoonille tv-katsojille kesken taukoshow'n.

Vuoden 2004 Super Bowl jäi historiaan epäonnisesta nännivilautuksesta.

Vuosittainen Super Bowl -mestaruusottelu kamppaillaan tänä vuonna 11. helmikuuta. Super Bowl -ottelut tunnetaan paitsi sykähdyttävistä urheiluhetkistään, myös odotetuista puoliaikaesityksistään, joista kenties surullisenkuuluisimmasta tuli torstaina 1. helmikuuta 2024 kuluneeksi 20 vuotta.

Kyseessä on vuoden 2004 Super Bowlin puoliaikashow, jossa esiintyivät Justin Timberlake ja Janet Jackson. Timberlaken esittäessä hittikappalettaan Rock Your Body hänen oli määrä repäistä Jacksonin päältä tämän musta asu, jonka alta paljastuisi punainen asu. Asunvaihdos meni kuitenkin mönkään, ja miljoonat tv-katsojat näkivät punaisen asun sijasta Jacksonin paljaan rinnan, joka pullahti esiin Timberlaken repäisyn voimasta.

Jackson peitti rintansa nopeasti kädellään, mutta vahinko oli ehtinyt jo tapahtua. Yhdysvaltain telehallintovirasto sai vilautuksesta satoja tuhansia valituksia ja Super Bowlin esittäneelle CBS-televisioyhtiölle määrättiin noin 430 000 euron sakot. Myöhemmin sakot kuitenkin kumottiin kanavan käynnistämässä oikeustaistelussa.

Vaikka CBS-televisioyhtiö säästi sakkojen kumouduttua pitkän pennin, oli Jacksonin ura ehtinyt jo ottaa kolhuja. Väitteiden mukaan tapaus johti Jacksonin sulkemiseen ulos vuoden 2004 Grammy-gaalasta ja vei häneltä työmahdollisuuksia. Timberlake puolestaan selvisi tapauksesta ilman suurempia ammatillisia seurauksia.

Sekä Timberlaken että Jacksonin syyteltiin järjestäneen nännivilautuksen tarkoituksellisesti saadakseen huomiota. He molemmat ovat kieltäneet vilautuksen olleen tarkoituksellinen. 

Vaikka molemmat laulajat pyysivät tapausta anteeksi, moni katsoi Timberlaken hylänneen Jacksonin kohun keskellä. Monet fanit ovat vielä vuosienkin jälkeen raivoissaan Timberlakelle siitä, ettei hän tukenut Jacksonia nännivilautuksen jälkimainingeissa.

Jacksonin fanien käyttämä aihetunniste #JanetJacksonAppreciationDay nousi vuosien ajan tapetille sosiaalisessa mediassa aina Super Bowlin aikaan, kun fanit pyrkivät saamaan oikeutta idolilleen. 

"Jos olisin sinä, en sanoisi mitään"

Jackson kommentoi nännikohua vuonna 2022 julkaistussa dokumentissaan kertoen, että hän yritti ohjeistaa Timberlakea tapahtuneen jälkeen.

 – Puhuimme kerran, ja hän sanoi, ettei tiedä, pitäisikö hänen tulla asian kanssa julkisuuteen ja antaa lausunto. Sanoin, että kuule, en halua sinulle mitään draamaa. He kohdistavat kaiken tämän minuun. Sanoin vain, että jos olisin sinä, en sanoisi mitään, Jackson muisteli hänen ja Timberlaken keskustelua.

Dokumentissa Jackson sanoi nännivilautuksen olleen vahinko, jonka ei olisi pitänyt tapahtua. Hän totesi ihmisten etsivän aina jotakuta jota syyllistää, ja sanoi, että sen pitää loppua.

– Justin ja minä olemme todella hyviä ystäviä ja tulemme aina olemaan. Puhuimme viimeksi vain muutama päivä sitten. Hän ja minä olemme siirtyneet eteenpäin, ja kaikkien muiden on aika tehdä samoin, Jackson sanoi.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat