Vasaramurhaaja vapautuu

Helsingin hovioikeus on päättänyt vapauttaa miehen, joka tuomittiin aikoinaan elinkautiseen vankeuteen 57-vuotiaan naisen murhasta. 

Mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen marraskuussa 2010. Ehdonalaiseen vapauteen mies astelee ensi kesänä. 

Vapautuessaan mies on istunut elinkautista vankeusrangaistustaan noin 15 ja puoli vuotta. 

Elinkautinen vankeustuomio tuli tapahtumista Rautavaaralla helmikuussa 2009. Mies tunkeutui tuolloin paikkakuntalaisen naisen asuntoon yhdessä toisen miehen kanssa.

Miehet pahoinpitelivät naista julmasti. Naista muun muassa lyötiin useita kertoja vasaralla päähän ja fileerausveitsellä kaulaan. Teko oli pitkäkestoinen ja naista estettiin pakenemasta. 

Nainen menehtyi vammoihinsa. Teon yhteydessä naiselta vietiin omaisuutta. 

Murhan lisäksi muita rikoksia

Elinkautinen vankeusrangaistus sisälsi myös törkeän ryöstön, rattijuopumuksia sekä lievempiä rikoksia. 

Hovioikeuden vapauttavasta ratkaisusta selviää, että tapahtumien aikaan mies tuomittiin toisessa oikeudenkäynnissä myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta sekä erinäisistä lievemmistä rikoksista. 

Hovioikeuden mukaan mies on sovittanut tekonsa istumalla elinkautista.

Vankeusaikanaan mies ei ole syyllistynyt uusiin rikoksiin. Hovioikeuden mukaan ei ole ilmeistä vaaraa siitä, että mies syyllistyisi vapauduttuaan uusiin "henkeä, terveyttä tai vapautta törkeästi loukkaaviin rikoksiin".

Vapauttamista puolsivat myös muun muassa miehen aktiivinen osallistuminen vankilan tarjoamaan toimintaan sekä onnistunut avolaitossijoitus, sitoutuminen päihteettömyyteen sekä koulutus ja kiinnittyminen työelämään.

Lue myös:

    Uusimmat