Mudan peittämät trendifarkut maksavat yli 400 euroa: "Naamiaisasu rikkaille ihmisille"

Mutaiset farkut maksavat satasia. Esittelytekstin mukaan ne ”näyttävät, ettet pelkää ryhtyä toimeen ja likaantua”.

Nordstrom-yrityksen verkkokaupan vaateosastolta löytyy yllätys: mutaiset miesten farkut. Hintalapussa seisoo 600 Australian dollaria, 413 euroa.

Nettikansa on äimistynyt, ja syystäkin.

Farkuissa on suorat lahkeet ja esittelytekstin mukaan ne ”näyttävät, ettet pelkää ryhtyä toimeen ja likaantua”, kertoo That’s life -sivusto. Likaiset työt -televisiosarjasta tuttu Mike Rowe kommentoi housuja Facebookissa todeten, etteivät ne arvosta aitoutta.

– Viimeinkin farkut, jotka näyttävät siltä, että niitä on käyttänyt joku likaisen työn tekijä... (Nämä farkut on tarkoitettu) jollekulle, joka ei ole sellaista tehnyt, mies toteaa.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hän ei ymmärrä erilaisia kulutusmenetelmiä, joiden avulla farkuista tulee haalistuneet ja käytetyn oloiset.

– Todella putosin kyydistä, kun valmistajat alkoivat repiä reikiä housuihin tarkoituksella. Näin yhtenä päivänä Macy's-liikkeessä farkut, jotka näyttivät siltä, että ne on kylvetetty boorihapossa, ripustettu ja niitä on ammuttu useita kertoja 12 kaliiperin haulikolla, ja sitten niitä on hakattu kivellä joen alajuoksulla. Nekin olivat myynnissä, 249 dollarilla.

Rowe myös huomauttaa, että mutaisia farkkuja kuvataan termillä ”rosoinen americana”. Samalla "amerikkalaisesta" on tullut synonyymi teeskentelylle.

– Ei oikeaa mutaa. Tekomutaa. Jotakin, joka antaa illuusion työn tekemisestä. Illuusion vaivannäöstä, Rowe pohtii.

– Barracuda Straight Leg Jeans -housut eivät ole housut. Ne eivät ole edes muotia. Ne ovat naamiaisasu rikkaille ihmisille, jotka näkevät työnteon ironisena, eivät ikonisena.

 

***Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja