MTV3:n F1-tiimi Kiinassa: Trans-Siperian juna kävi mielessä

MTV3:n F1-selostaja Oskari Saari pohti tiistaiaamuna matkavaihtoehtoja Kiinasta Suomeen. Euroopan yllä leijuva tuhkapilvi estää edelleen lentoliikenteen, eikä matkalaiset voi muuta kuin odottaa.

- Olemme menossa hakemaan lähetystöstä passeja ja viisumeita takaisin. Saimme luultavasti kymmenen päivän jatkon viisumiin. Nyt jatkuu pähkäily, että millä pääsisimme pois täältä, Saari kertoo MTV3.fille.

- Ykkösvaihtoehtomme on odotella täällä, koska olemme yhden suoran lennon päästä Helsingistä - sitten kun ne joskus aukeavat. Toinen vaihtoehto on päästä Eurooppaan johonkin sellaiseen paikkaan, josta pääsee ajamalla kotiin. Yksinkertaisesti ei vain tunnu missään olevan tilaa ja mikään ei liiku.

F1-tiimi on selvittänyt mahdollisuuksia liikkua Moskovan suuntaan, mutta viisumihakemusten käsittely veisi vähintään pari päivää. Kaiken lisäksi viisumeja myöntävä lähetystö on juuri tänään kiinni.

Venäjän halki kulkeva Trans-Siperian juna lähtee pari kertaa viikossa Pekingistä. Viisumihakemusten takia keskiviikon junaan ryhmällä ei olisi ollut asiaa ja seuraava juna lähtee länttä kohti vasta viikonloppuna. Matkaa joutuisi silläkin taittamaan viikon verran.

- Tunnen ihmisiä, jotka ovat sen retken tehneet yhteen suuntaan. Heille se on ollut unelma ja ovat sanoneet, että se vaatii silti aika hyviä hermoja. Minulle se ei ole ollut mikään elämänikäinen unelma, että pääsen Venäjän ja Mongolian halki Suomeen. Yhdeksän tuntia lentokoneella vs. seitsemän päivää junalla on kuitenkin melko merkittävä etu, Saari naurahtaa.

Saari kertoo, että tunnelma kotimatkaa odottavassa porukassa on olosuhteisiin nähden hyvä.

- Puhuimme, että olisi kurjaa olla yksin tällaisessa tilanteessa tai porukassa, jossa olisi huonompi henki. Voi sanoa, että olemme ystävien kesken liikenteessä, joten se helpottaa tilannetta jonkin verran. Olemme kuitenkin kohtuullisen hyvässä hotellissa täällä. Ikävintä on se, ettei tiedä, koska pääsee kotiin. Kotijoukoillekin olisi helpompi, jos tietäisivät, koska olemme tulossa, Saari sanoo.

Saari sai Kiinan nettirajoituksista huolimatta Twitterin toimimaan, joten tuoreimpia matkakuulumisia voi seurata F1-tiimin sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat