Mainos

MTV3:n toimittaja Kairossa: Ihmiset katsovat tuhon jälkiä kuin suurta teatteria

Mielenosoitukset Egyptissä jatkuvat viidettä päivää. Kairossa olevan MTV3:n toimittaja Janne Hopsun mukaan tilanne pääkaupungissa on ainakin toistaiseksi rauhoittunut. Tuhoja paikan päällä seurataan nyt kuin suurta esitystä.

- Olen itse tässä juuri hallitsevan NDP-puolueen päämajan edessä, tai sen mitä siitä on jäljellä. Päämaja on vielä liekeissä ja monista ikkunoista tulee paljon tulta ja savua. Tässä on myös paljon ihmisiä katsomassa ja ottamassa kuvia siitä mitä tapahtuu. Ihmiset katsovat tätä kuin suurta teatteria, Hopsu kertoo.

Hopsun mukaan tilanne Kairossa ei ole kuitenkaan täysin ohi tai turvallinen. Muun muassa uutiskanava Al Jazeera on raportoinut, että lähellä keskustaa on yhä ammuskeltu.

Tunnelma kaupungissa on silti rauhallinen, eivätkä ihmiset tunnu pelkäävän.

- Täällä on tietty pelon kynnys nyt ylitetty. Poliiseja näy missään ja vaikka sotilaita näkyy jonkun verran, niin he eivät puutu mihinkään. Tavalliset egyptiläiset ovat voittaneet henkisesti, Hopsu arvioi.

Vaikka armeijan joukot pysyttelevät Kairossa taka-alalla, on sotilaiden läsnäolo Hopsun mukaan kuitenkin rauhoittanut Kairon keskustaa.

- Armeijaa arvostetaan kansan parissa. Eikä armeija voi tietenkään päästää kaikkea lipsumaan anarkiaan ja kaaokseen, se olisi armeijan maineen ja toiminnalta kannalta erittäin huono asia. Nyt täällä onkin vähän sellainen katsotaan ja odotellaan -tilanne päällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.