Mainos

MTV3:n mainostulot kasvussa

MTV3:n katsojaosuudet putosivat alkuvuonna hieman, mainostulot puolestaan nousivat muutaman prosentin. Syksyllä ohjelmistoon palaa mm. suosikkiohjelma Levyraati.

MTV3:n vuoden alkupuolisko on edennyt odotusten mukaisesti, kertoo ohjelmajohtaja Jorma Sairanen. Kanavan osuus kaikista tv-katsojista on pudonnut 40 prosentista 37-38 prosenttiin, mutta toisaalta mainostulot ovat kääntyneet parin prosentin nousuun.

- Vähensimme budjettia primetimen (parhaan katseluajan) ulkopuolelta. Katsojaosuuden pieni pudotus oli odotettu, koska Yle ei ole meidän tapaamme vähentänyt ohjelmistoaan, Sairanen linjaa.

Ohjelmajohtaja myös kertoo uskovansa, että MTV3:n mainostulojen väheneminen on nyt ohi.

- Aallonpohja on jo saavutettu, Sairanen sanoo.

Sairasen mukaan MTV3 on tänä vuonna keskittynyt nimenomaan primetimeen. Tutkimukset ovatkin hänen mukaansa kertoneet, että katsotuimmat elokuvat tulevat Maikkarilta. Nousussa olevat elokuvapuolella maanantaileffat. MTV3 odottaa syksyn tarjontansa James Bond -elokuvista vastaavaa vetonaulaa. 007-teemasyksyn huipentuma on tuoreen Bond-filmin "Kun maailma ei riitä" ensi-ilta televisiossa.

Uutispuolella MTV3:n Kymmenen uutiset löytää hyvin etenkin alle 45-vuotiaat suomalaiset. Tutkimusten mukaan Kymmenen uutiset on tälle ikäryhmälle katsotuin, tärkein ja kiinnostavin television uutislähetys.

Levyraati palaa ruutuun

Alkavana syksynä MTV3:n keskeisiä uusia sarjaohjelmia on jenkkiläinen 24. Palkitun sarjan pääosassa nähdään Kiefer Sutherland, joka esittää terrorismin vastaisen CIA-yksikön agenttia.

Kotimaista jännitystä tarjoaa puolestaan sarja Paholaisen tytär, joka perustuu Ilkka Remeksen romaaniin. Kaappausdraaman pääosissa ovat Outi Mäenpää ja Matts Långbacka.

Scifi-maailmaan sukelletaan uudessa jenkkisarjassa nimeltä Smallville, joka kertoo Teräsmiehen teinivuosista.

Moni katsoja ilahtunee siitä, että vanha kunnon Levyraati palaa jälleen ruutuihin. Jaakko Jahnukaisen ja Jukka Virtasen saappaisiin astuu juontajana nyt Rakel Lignell. Raadin vakiojäsenenä kommenttejaan laukoo Njassa.

Maikkarin uutuusohjelmistoa ovat myös ulkomaisiin menestysformaatteihin perustuvat sarjat Popstars ja Heikoin lenkki. Edellinen kuvaa Suomi-popin uusien naistähtien etsimistä ja heistä kootun yhtyeen edesottamuksia. Jälkimmäisessä taas pudotetaan visaillen heikoimmat tiedot omaavia Kirsi Salon johdolla. Syksyn antiin kuuluu Maikkarilla niin ikään Spede-viikonloppu 7.-8. syyskuuta. MTV3:n tutuista suosikkiohjelmista jatkavat edelleen esimerkiksi Teho-osasto, Frendit, Sinkkuelämää, Salatut elämät ja Simpsons.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.