MTV3:n ensituntuma Samsung Galaxy S -lippulaivakännykkään

Samsungin juuri markkinoille tullut Galaxy S -älypuhelin vaikutti heti ensimmäisten julkisuteen tulleiden tietojen mukaan erittäin kiinnostavalta tuotteelta. Android 2.1-käyttöjärjestelmällä varustettu kännykkä vetoaa mm. kirkkaalla 4 tuuman Super AMOLED-kosketusnäytöllä (480 x 800) ja tehokkaalla 1 GHz prosessorilla.

MTV:n uutiset otti tuntumaa uutuustuotteeseen.

Tyylikäs paketti

Galaxy S on toimitetaan konstailemattoman tyylikkäässä mattamustassa pakkauksessa. Tuotteen nimi loistaa pakkauksesta metallinhohtoisin kirjaimin. Pakkauksen sisältä löytyy hyvin aseteltuna puhelin päällimmäisenä ja sen alapuolella ohjekirjat omassa laatikossaan. Ohjekirjojen alta löytyvät akku, korvanappikuulokkeet, laturi sekä USB-piuha.

Itse puhelin muistuttaa vahvasti muotoilultaan Applen iPhonea. Metallinhohtoisen, "pianolakkamaisen" mustan kapulan tuntuma on laadukas, joskin hivenen liian muovinen. Puhelin tuntuu kädessä yllättävän kevyeltä ja suuresta näytöstä huolimatta kokonaisuus ei tunnu liian isolta. Pyöristetyt muodot ja vajaan sentin paksuus tekevät puhelimesta yllättävänkin siron ja kompaktin oloisen. Puhelin sujahtaa myös housujen taskuihin, mikäli käytössä ei ole aivan ne kireimmät farkut.

Akku ja SIM-kortti asennetaan puhelimeen avamaalla sen takakansi. Ja sitten pienen latauksen jälkeen vain tuotetta kokeilemaan.

Näyttö vakuuttaa

Laitetta käynnistettäessä kiinnittyy ensimmäisenä huomio luonnollisestikin suureen näyttöön. Ja hyvältähän se vaikuttaa, mukavan kirkkaalta ja terävältä. Samantien täytyy sännätä ulos nauttimaan kauniista kesäpäivästä ja auringon paisteesta - ihan puhelimen testaamisen takia tietenkin. Samsung nimittäin mainostaa näytön valovoimaa niin hyväksi, että sitä pystyy katsomaan hyvin auringonpaisteessakin.

Pienen testailun perusteella näyttöä todellakin pystyy lukemaan suorassa auringon paisteessakin, mutta näytön kiiltävä pleksi heijastelee välillä ikävästi. Tämä sama "ominaisuus" kuitenkin löytyy muistakin puhelimista, joten sitä ei voi tässä mielessä laskea suureksi miinukseksi. Kiiltävä pleksi kuitenkin kerää sormenjälkiä liian tehokkaasti ja siitä tulee nopeasti tuhruisen näköinen.

Käyttökokemus kohdallaan

Kaiken kaikkiaan Galaxy S:n käyttö on miellyttävää. Kosketusnäyttö reagoi mukavasti käskyihin, eikä virhepainalluksia tule kovin helposti. Suurelta näytöltä nettikäyttökin luonnistuu mukavasti. Tekstin syöttö onnistuu suurehkon näytön näppäimistöltä helposti.

Samsungin mainostama Swype-tekstinsyöttö, eli sormella pyyhkäisyyn perustuva sanojen kirjoittelu ei tue vielä suomen kieltä. Englanniksi kirjoittaminen osoittaa puhelimen tunnistusohjelman toimivan kuitenkin mallikkaasti. Ja espanjan kielellä kirjoitetun lausahduksen "Una cerveza por favor" (Yksi olut kiitos) -sai myös kirjoitettua nopeasti. Mutta siihen se espanjan kielen tunnistuksen testaaminen Swypellä sitten päättyikin.

Androidin päällä toimiva Samsungin oma TouchWiz 3.0 käyttöliittymä tuntuu kaikin puolin sujuvalta. Puhelimen toiminta on nopeaa eikä esimerkiksi animoiduissa valikoissa esiinny nykimistä. Muutenkin valikkojen käyttö on selkeää ja helppoa.

Laite on iPhonen tyyliin hyvin pelkistetty. Näytön alapuolelta löytyvät valikkonäppäin, kotinäppäin sekä paluunäppäin. Äänenvoimakkuuden säätö löytyy vasemmasta reunasta. Kuuloke- ja USB-liitännät löytyvät laitteen yläreunasta.

Puhelukäytössä Samsung S:n mikrofonin ääni kuulostaa mukavan tasapainoiselta. GPS löysi signaalin nopeasti.

Puhelimen edessä on kamera videopuheluja varten ja takana viiden megapikselin kamera, jolla voi kuvata videoita HD-tarkkuudella. Kameran yhteyteen ei kuitenkaan jostain syystä ole integroitu salamavaloa. Tosin huhujen mukaan Samsung olisi tulevaisuudessa julkistamassa Galaxy S Pro -mallia, jonka kerrotaan ominaisuuksiltaan muistuttavan nyt kokeilemaamme laitetta. Siinä olisi kuitenkin lisänä mm. alta liukuva näppäimistö ja salamavalo...

Lyhyesti kaunis

Ensituntuma Samsung Galaxy S -älypuhelimesta on sangen miellyttävä. Tuote vaikuttaa hyvin hiotulta kokonaisuudelta eikä suurempia heikkouksia ainakaan alkuun tuntunut löytyvän. Android-alusta varmistaa, että sovelluksista ei heti tule pulaa.

Lue myös:

    Uusimmat