Mainos

MTV3 aloittaa Lasten uutiset

Huhtikuussa alkavat Lasten uutiset ovat lasten itsensä ankkuroimat ja toimittamat.

MTV3 on Muotoilun vuosi 2005 teemavuoden yhteistyökumppani. Eräänä Muotoilun vuoden tavoitteena on laajentaa muotoilun käsitettä myös sähköisen muotoilun suuntaan, ja tämän teeman ympärille lähdettiin kehittelemään Lasten uutisia yhdessä MTV3:n uutisten ja erityisesti Huomenta Suomi -lähetyksen kanssa.

Lasten uutiset on kuusiviikkoinen projekti (12.4. - 20.5.), jossa nähdään joka tiistai- ja perjantaiaamuisin 10-vuotiaiden lasten itsensä toimittamat ja ankkuroimat uutiset kello 6.55. ja 8.15. Lasten uutiset on kokeiluprojekti jota mahdollisesti jatketaan myös tulevaisuudessa.

Uutisia on tekemässä erään helsinkiläisen peruskoulun 4. luokka. Lapset ovat olleet mukana niin lähetyksen musiikin kuin uutistunnarinkin teossa, kukin omien taipumustensa ja kiinnostuksensa mukaan. Osa oppilaista ankkuroi uutisia, osa taas on kentällä tekemässä haastatteluja ja reportaaseja aivan kuin oikeissa uutisissakin.

Uutisia laidasta laitaan

Lapset ovat olleet mukana myös uutisten valinnassa ja päivälistan aiheisiinkin on löydetty uusia, lasten ideoima näkökulmia.

Ensimmäisessä lähetyksessä luvassa on mm. Paavo Lipposen haastattelu, ja myöhemmin presidentti Tarja Halonenkin on luvannut tavata jonkun pienistä reporttereista. Uutisagendan aiheet liikkuvat laajalla skaalalla uutista koulunkäyntiin, ihastumisista yhteiskuntaan, urheiluun, harrastuksiin, ympäristöasioihin, kavereihin, vanhempiin, tulevaisuuteen yms.

- Tämä on myös meille aikuisille uusi ja kiinnostava näkökulma uutismaailmaan, samalla se tarjoaa uutisille mahdollisuuden olla mukana kasvattamassa ja kehittämässä lasten ja nuorten medialukutaitoa, ja toivottavasti myös tervettä kriittisyyttä, kertoo MTV3:n uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.