MTV vieraili kauppakeskuksessa: Onko jouluruuhkaa ja pitävätkö turvavälit? Näin johtaja vastaa

4:32

Jouluaatto lähestyy, mutta vielä on mahdollista tehdä viime hetken ostoksia. MTV Uutiset Live vieraili kauppakeskus Triplassa katsomassa, onko kaupoissa jouluruuhkaa.

Kauppakeskuksen johtajan Kati Kivimäen mukaan liikkeissä on riittänyt väkeä hyvin koko joulukuun ajan, mutta varsinaisia ruuhkia ei ole ollut.

– Asiakkaat ovat jaksottaneet ostoksia hyvin pitkälle ajalle. Meillä on aika pitkät aukioloajat, joka mahdollistaa sen, että voi tulla aamulla tai illalla.

MTV:n vieraillessa Triplassa keskiviikkona iltapäivällä kauppakeskuksessa oli melko paljon ihmisiä, mutta varsinaista tungosta ei ollut. 

Kuluvaa vuotta on leimannut vahvasti koronavirusepidemia, ja se on näkynyt myös ostoskeskuksen arjessa. Kivimäki kertoo, että Triplassa on tehty koko vuosi paljon töitä viruksen torjumiseksi.

– Kauppakeskuksessa siivotaan aktiivisesti kosketuspintoja ja meillä on käsidesiä joka paikassa ja kannustamme turvaväleihin ja (meillä) on vahva maskisuositus.

Ihmiset noudattavat turvavälejä

Mimmi Määttä ja Kati Määttä olivat saapuneet Triplaan tekemään ostoksia ja syömään. Tytärtä ja äitiä koronavirus ei estänyt lähtemästä ihmisten ilmoille.

– Kun käyttää kasvomaskia ja muistaa käsidesin, niin uskaltaa. Myös turvavälit kannattaa muistaa, eikä kannata mennä liian lähelle ihmisiä kaupoissa, Mimmi Määttä sanoo.

Kati Määtän mielestä ihmiset noudattavat Triplassa turvavälejä hyvin. 

– Ja maskit ovat melkein kaikilla. Ja käsiä desinfioidaan näköjään aika ahkerasti.

Katso Liven lähetys kokonaisuudessaan videoartikkelista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja