MTV valvontapartion matkassa: Yllätyskehut kaupan väeltä: "Illan tunnit haluttuja vuoroja"

Työntekijät kehuvat vapaita aukioloaikoja:"Hyvä palkka, haluttuja vuoroja" 1:53

Kaupan aukioloaikojen vapauttaminen saa yllättävän hyvää palautetta työntekijöiltä, vaikka ay-liike sitä pitkään vastustikin. Parempi palkka houkuttelee monia ilta- ja viikonlopputöihin.

– Haluttuja vuoroja ovat, HOK-Elannon varapääluottamusmies Kenneth Lindström summaa ensimmäisten viikkojen kokemukset.

MTV uutiset kiersi tänään Palvelualojen ammattiliiton valvontapartion matkassa Vantaalla. PAM kerää tällä viikolla työntekijöiden kokemuksia aukiolojen vapauttamisesta.

– Pienipalkkaisia ihmisiä ollaan, joten tuntuu hyvältä ja tuntuu tilipussissa, kun esimerkiksi pääsiäisenä voi tehdä kolme sunnuntaipäivää lisineen, Lindström sanoo.

– Tärkein viestimme on, että myyjille pitää saada nyt vihdoin viimein kokopäivätyö eli lisätunnit omalle väelle, sanoo puolestaan PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemi.

Myös ay-liikkeen huoli perheellisten lastenhoitohuolista on otettu ainakin alkuvaiheessa huomioon. HOK-Elannon Lindström pitää hyvänä sovittua siirtymäaikaa, jolloin työntekijöiden ei tarvitse ottaa hankalia työvuoroja.

Työntekijöiden PAM pelkää, että aukioloaikojen vapautus ei tuo koko kaupan alalle pelkkää hyvää. S-ryhmä on lähtenyt liikkeelle voimakkaammin kuin kilpailijansa.

– Meillä on yksi esimerkki, jossa eräs kauppa on osa-aikaistanut väkeään ja ilmoittanut syyksi, että viereinen kauppa laajensi aukioloaikoja ja asiakkaat ovat siirtyneet sinne, Niina Koivuniemi sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat