Mainos

MTV Uutisten vaalikone paljastaa: Maahanmuuttokysymykset korostavat puolueiden eroja eurovaaleissa

1:25

MTV:n vaalikoneen perusteella EU-vaalien pääkysymykset ja näkemyserot liittyvät ilmastoon, turvallisuuteen ja etenkin maahanmuuttoon. Puolueet ovat lähes samaa mieltä työperäisestä maahanmuutosta. Kun ehdokkailta kysyttiin pitävätkö he Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta tulevaa maahanmuuttoa uhkana, erot näkyvät vastauksissa selkeämmin.

Vasemmistoliiton Silvia Modigin mielestä Suomi tarvitsee lisää työperäistä maahanmuuttoa, mutta väestä täytyy kyetä pitämään huolta.

– Jos päästämme nuoria syrjäytymään ja ihmisiä tippuu yhteiskunnan ulkopuolelle, siitähän se väki vasta vähenee, Modig toteaa.

Kokoomuksen ehdokas Aura Salla pitää tärkeänä, että ihmiset liikkuisivat enemmän Euroopan unionin sisällä. Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta suuntautuvaa maahanmuuttoa Salla kutsuu haasteeksi, joka on ratkaistava yhteistyössä jäsenmaiden kesken.

– Euroopan Unionissa ainoastaan neljä prosenttia asuu muussa kuin kotimaassaan. Meidän pitää saada ihmiset liikkumaan EU:n sisällä enemmän työn perässä, jotta saadaan sitä osaamista ja työvoimaa sinne missä tarvitaan, Salla kertoo.

Tee MTV Uutisten eurovaalikone (juttu jatkuu vaalikoneen jälkeen):

Vihreiden Ville Niinistö uskoo niin ikään, että Suomi pärjää parhaiten maana, joka on utelias ja kansainvälinen. Niinistön mukaan korkeasti koulutettujen työperäisten maahanmuuttajien saapumista pitää helpottaa nykyisestä.

– Pärjäämme kansainvälisessä kilpailussa, kun yrityksemme voivat rekrytoida parasta mahdollista osaamista myös maailmalla. Silloin myös suomalaiset saavat työpaikkoja, Niinistö toteaa.

Eurovaalien ennakkoäänestys on kotimaassa keskiviikosta tiistaihin 15.-21.5. ja ulkomailla 15.-18.5. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 26.5.

Lisää eurovaaliehdokkaiden näkemyksiä muun muassa maahanmuutosta MTV3-kanavalla keskiviikkona 15.5. Sinustako euroedustaja -ohjelmassa klo 20.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja