Mainos

MTV Uutisten vaalikone paljastaa: Maahanmuuttokysymykset korostavat puolueiden eroja eurovaaleissa

1:25

MTV:n vaalikoneen perusteella EU-vaalien pääkysymykset ja näkemyserot liittyvät ilmastoon, turvallisuuteen ja etenkin maahanmuuttoon. Puolueet ovat lähes samaa mieltä työperäisestä maahanmuutosta. Kun ehdokkailta kysyttiin pitävätkö he Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta tulevaa maahanmuuttoa uhkana, erot näkyvät vastauksissa selkeämmin.

Vasemmistoliiton Silvia Modigin mielestä Suomi tarvitsee lisää työperäistä maahanmuuttoa, mutta väestä täytyy kyetä pitämään huolta.

– Jos päästämme nuoria syrjäytymään ja ihmisiä tippuu yhteiskunnan ulkopuolelle, siitähän se väki vasta vähenee, Modig toteaa.

Kokoomuksen ehdokas Aura Salla pitää tärkeänä, että ihmiset liikkuisivat enemmän Euroopan unionin sisällä. Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta suuntautuvaa maahanmuuttoa Salla kutsuu haasteeksi, joka on ratkaistava yhteistyössä jäsenmaiden kesken.

– Euroopan Unionissa ainoastaan neljä prosenttia asuu muussa kuin kotimaassaan. Meidän pitää saada ihmiset liikkumaan EU:n sisällä enemmän työn perässä, jotta saadaan sitä osaamista ja työvoimaa sinne missä tarvitaan, Salla kertoo.

Tee MTV Uutisten eurovaalikone (juttu jatkuu vaalikoneen jälkeen):

Vihreiden Ville Niinistö uskoo niin ikään, että Suomi pärjää parhaiten maana, joka on utelias ja kansainvälinen. Niinistön mukaan korkeasti koulutettujen työperäisten maahanmuuttajien saapumista pitää helpottaa nykyisestä.

– Pärjäämme kansainvälisessä kilpailussa, kun yrityksemme voivat rekrytoida parasta mahdollista osaamista myös maailmalla. Silloin myös suomalaiset saavat työpaikkoja, Niinistö toteaa.

Eurovaalien ennakkoäänestys on kotimaassa keskiviikosta tiistaihin 15.-21.5. ja ulkomailla 15.-18.5. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 26.5.

Lisää eurovaaliehdokkaiden näkemyksiä muun muassa maahanmuutosta MTV3-kanavalla keskiviikkona 15.5. Sinustako euroedustaja -ohjelmassa klo 20.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja