MTV Uutisten tieto: Koulut ollaan avaamassa 14. toukokuuta porrastetusti hyödyntämällä koulujen eri tiloja, myös opetusta vuoroissa ehdotettu – hallitus koolla Säätytalolla

24:44
MTV Uutiset oli suorassa lähetyksessä Säätytalolta, jossa päätetään illalla, avataanko koulut vielä loppukevääksi.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus on saanut illan neuvotteluihin esityksen, että koulut avataan porrastetusti 14.5. lähtien.

Koulujen avaaminen koskisi peruskoululaisia eli oppivelvollisuusikäisiä. Myös varhaiskasvatuksessa, eli päiväkodeissa palattaisiin normaaliin, koronaa edeltäneeseen tilanteeseen. Päiväkodit ovat olleet auki koko ajan, mutta suurin osa lapsista on jäänyt kotiin hallituksen suositusten mukaisesti.

Ehdotuksen mukaan porrastaminen ja koulujen hallittu avaaminen voisi tapahtua turvallisesti esimerkiksi niin, että varsinaisten opetustilojen lisäksi käytettäisiin koulujen muita tiloja. Näin opetusryhmät voidaan pitää erillään toisistaan koulupäivien ajan. Opetusta voitaisiin järjestää myös vuoroissa.

Asiantuntijoiden mukaan koulujen avaamiselle asteittain ja vuosiluokittain ei ole oikeudellisia perusteita, koska kaikilla oppilailla on oikeus saada perusopetusta. Aiemmin tiettävästi hallituksessa on keskusteltu koulujen avaamisesta 1 - 3. luokkalaisille sekä ns. nivelvaiheen oppilaille eli 6. ja 9. luokkalaisille. 

MTV Uutisten tietojen mukaan sosiaali- ja terveysministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelevat ohjeistuksen aluehallintovirastolle, joka tekee tartuntalain mukaiset päätökset .Ohjeistuksilla halutaan turvata oppilaiden oikeus opetukseen, mutta myös koulujen henkilökunnan työturvallisuus. Viranomaisten pitää paikallisesti taata, että opetuskäytössä on riittävän väljät tilat, jotta koronaepidemia ei leviä.

Hallitus kokoontuu päättämään koulujen avaamisesta klo 16.30 Säätytalolle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja