MTV Uutisten tiedot: Venäläisten maahantuloa voitaisiin rajoittaa todennäköisesti aikaisintaan perjantaina

4:43
MTV haastatteli venäläisiä maahantulijoita Vaalimaalla – näin he kertovat päätöksestään lähteä Venäjältä: "Pelottavaa"

MTV Uutisten tietojen mukaan valtioneuvoston periaatepäätös venäläisten maahantulon rajoittamisesta voitaisiin tehdä aikaisintaan keskiviikkona, mutta todennäköisesti vasta torstaina.

Päätöksen taustaselvittely on vielä kesken. Lisäksi päätöksen katsotaan vaativan ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) läsnäoloa, ja hän palaa Japanin entisen pääministerin Shinzo Aben hautajaisista Suomeen keskiviikkona.

MTV Uutisten hallituslähteistä saamien tietojen perusteella todennäköistä on, että päätös tehdään vasta normaaliaikataulun mukaisessa torstain valtioneuvoston yleisistunnossa. Asia keskusteltaisiin ensin läpi hallituksen iltakoulussa keskiviikkona.

Rajavartiolaitokselta on arvioitu julkisuudessa, että päätöksen toimeenpano voisi nopeimmillaan alkaa seuraavan vuorokauden alkaessa. Näin ollen venäläisten maahantuloa voitaisiin rajoittaa todennäköisesti käytännössä aikaisintaan perjantaina.

Latviasta käsin toimiva venäläinen uutissivusto Meduza on kertonut, että Venäjä aikoo kieltää asepalvelusikäisten miesten poistumisen maasta mahdollisesti jo keskiviikosta alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja