MTV Uutisten tiedot: Oulun Hiirosen henkirikos koveni taposta murhaksi – nuori naisuhri tuotiin asuntoon muualta

Tämä tiedetään Oulun poikkeuksellisesta henkirikostutkinnasta: 7 vangittu epäiltynä erilaisista rikoksista 4:49
Rikostoimittaja kertoo videolla, mitä Oulun poikkeuksellisesta henkirikostutkinnasta tiedettiin tutkinnan alkuvaiheessa, kun seitsemän ihmistä oli juuri vangittu.

MTV Uutisten tietojen mukaan Oulun Hiirosessa marraskuun lopulla henkirikoksen uhriksi joutuneen nuoren naisen kuolemaa tutkitaan nyt tapon sijasta murhana.

Oulun Hiirosessa sijaitsevasta kerrostaloasunnosta löytyi noin 20-vuotiaan oululaisnaisen ruumis maanantaina 21. marraskuuta. Yhteensä seitsemän ihmistä on vangittu epäiltynä henkirikoksesta tai muista naiseen liittyvistä rikoksista.

Neljän epäillyn osalta rikosnimike on nyt koventunut taposta murhaksi. Rikosnimikkeen muuttuminen taposta murhaksi viittaa siihen, että tekotapa on ollut erityisen raaka ja julma tai että teossa on käytetty vakaata harkintaa.

– Esitutkinta on sujunut hyvin ja epäillyt ovat olleet yhteistyöhaluisia. Poliisi tulee tiedottamaan tapauksesta lisää ensi viikolla, rikosylikomisario Janne Koskela Oulun poliisista kertoo MTV Uutisille.

Uhri oli tuotu paikalle muualta

20-vuotias nainen löydettiin kuolleena Oulun Hiirosen kaupunginosassa sijaitsevasta kerrostaloasunnosta maanantaina 21. marraskuuta. Jo saman päivän iltana poliisi otti kiinni miehen ja naisen henkirikoksesta epäiltynä. Myöhemmin poliisi vaati myös viittä muuta vangittavaksi naiseen kohdistuneista rikoksista.

Tutkintavankeudessa on tällä hetkellä kolme miestä ja nainen, joita epäillään parikymppisen uhrin taposta, törkeästä pahoinpitelystä sekä törkeästä vapaudenriistosta. Heidän lisäkseen vangittuina on kaksi miestä sekä nainen, joita epäillään naiseen kohdistuneista törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Kaikki epäillyt ovat syntyneet 1970–1990-luvuilla, eli he ovat jonkin verran uhria vanhempia. Osa on poliisille entuudestaan tuttuja.

MTV Uutisten tietojen mukaan uhri ei asunut Hiirosessa, josta hänet löydettiin, vaan hänet oli tuotu sinne muualta.

Osan epäiltyjen vangitsemista käsiteltiin uudestaan toissapäivänä eli perjantaina, mutta Oulun käräjäoikeus piti heidät kaikki vangittuina. Kaikki seitsemän epäiltyä ovat siis yhä vangittuina ja samalla neljän epäillyn kohdalla rikosnimike koveni taposta murhaksi.

Poliisi ei sulje pois sitäkään mahdollisuutta, että tapaukseen liittyen tulisi lisää kiinniottoja.

Lue myös:

    Uusimmat