Jo seitsemän vangittu Hiirosen tapon tiimoilta – rikosnimikkeinä myös törkeä pahoinpitely ja törkeä vapaudenriisto

4:49
Video: Tämä tiedetään Oulun poikkeuksellisesta henkirikostutkinnasta.

Oulun käräjäoikeus on vanginnut yhteensä seitsemän henkilöä liittyen Oulussa Hiirosen kaupunginosassa tapahtuneeseen henkirikokseen ja siihen liittyvään kokonaisuuteen. Hiirosessa sijaitsevasta yksityisasunnosta löytyi noin 20-vuotiaan oululaisnaisen ruumis 21. marraskuuta.

Poliisi on jatkanut tiiviisti henkirikoksen tutkintaa. Esitutkinnassa on selvinnyt, että tekokokonaisuuteen liittyy kaksi eri tapahtumaa, jotka ajoittuvat useamman päivän aikavälille.

Tutkintakokonaisuuteen liittyen Oulun käräjäoikeus on vanginnut seitsemän henkilöä.

Nyt vangittuina olevia epäillään useista rikoksista. Rikosnimikkeinä ovat muun muassa tappo, törkeä pahoinpitely ja törkeä vapaudenriisto.

Osaa vangituista epäillään osallisuudesta itse henkirikokseen ja osaa muista rikoksista, jotka ovat tulleet ilmi henkirikostutkinnan aikana.

– Rikokset ovat kohdistuneet samaan asianomistajaan eli kuolleena löytyneeseen nuoreen naiseen, kertoo rikosylikomisario Janne Koskela. 

Rikoksista epäillyt ja uhri ovat jollakin tasolla tunteneet toisensa entuudestaan. Rikosten motiivi on yhä selvittelyssä.

Esitutkinnassa poliisi selvittää tarkasti tapahtumien kulun sekä epäiltyjen osallisuudet tekoihin. Poliisi on kuulustellut useita henkilöitä kokonaisuuteen liittyen ja tehnyt teknistä tutkintaa tapahtumapaikoilla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja