MTV Uutisten rikostoimittaja raportoi keskeltä suljettua huumeoikeudenkäyntiä: "Sofia Belórfilla ja Niko Ranta-aholla on näköyhteys"

Sofia Belórf saapui huumeoikeudenkäyntiin:"Jännittää nähdä Niko" 2:35

MTV Uutisten rikostoimittaja Pekka Lehtisen mukaan Sofia Belórfilla ja hänen avopuolisollaan Niko Ranta-aholla on näköyhteys toisiinsa Helsingin käräjäoikeuden istunnossa. 

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi torstaina 30. tammikuuta Suomen historian suurimman huumejutun käsittely. Massiivinen oikeudenkäynti koostuu kaikkiaan 9 eri käräjäjutusta, joissa vastaajia on yhteensä 53. 

Pääsyytettyjä jutussa on 24. Heidän joukkoonsa lukeutuvat muun muassa liikemies Niko Ranta-aho ja hänen avopuolisonsa fitnessmalli Sofia Belórf. Ranta-aho on ollut tutkintavankeudessa heinäkuusa 2019 saakka, jolloin sekä hänet että Belórf pidätettiin epäiltyinä rikoksista. Ranta-ahon epäillään johtaneen huumeiden salakuljetusorganisaatiota yhdessä entisen Cannonball-johtajan Janne "Nacci" Tranbergin kanssa. Belórfia syytetään kahdesta rahanpesusta sekä huumausainerikoksesta. 

Ranta-aho ja Belórf eivät ole nähneet toisiaan sen jälkeen, kun heidät pidätettiin heinäkuussa 2019. Avopuolisot kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa kuukausien jälkeen Helsingin käräjäoikeuden istuntosalissa. 

MTV Uutisten toimittajan Pekka Lehtisen mukaan pariskunta pystyy näkemään toisensa salissa. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Päivän yksi suuri arvoitus on ratkennut: salista tihkuneiden tietojen mukaan Sofia Belórfilla ja Niko Ranta-aholla on näköyhteys, Lehtinen kirjoittaa Twitterissä. 

Ranta-ahon puolustusasianajaja Hannu Kaitaluoma vahvisti MTV Uutisille, että Ranta-aho ja Belórf pystyvät näkemään toisensa istuntosalissa, mutta istuvat kuitenkin niin kaukana toisistaan, etteivät he pysty keskustelemaan. Kaitaluoman mukaan pariskunnan ei ole annettu ottaa toisiinsa kontaktia esimerkiksi halaamalla. 

Ranta-aho ja Belorf ovat asuneet arvoalueella Espanjan Marbellassa. Myös Tranberg pakoili viranomaisia samassa maassa ennen kiinnijääntiään. MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi on epäillyt Ranta-ahon järjestäneen Tranbergille asunnon tämän pakomatkan aikana.

Lue myös:

    Uusimmat