MTV Uutisten päätoimittaja perustelee Marinin bilevideon julkaisupäätöstä: "Maan korkein vallankäyttäjä, joka on rakentanut vahvaa imagoa somessa"

MTV Uutisille vapauttava Marinin bilevideoiden julkaisusta – näin kommentoi päätoimittaja Ilkka Ahtiainen 6:49

Julkisen sanan neuvosto (JSN) antoi tänään ratkaisun jonka mukaan medialla oli oikeus julkaista sosiaalisessa mediassa liikkuneita videoita juhlissa tanssivasta pääministeri Sanna Marinista ja muista juhliin osallistuneista.

MTV uutisten uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiainen kommentoi ratkaisua tuoreeltaan MTV Uutiset Livessä. Ahtiaisen mukaan videoilla oli yhteiskunnallista merkitystä ja medialla oli perusteet videoiden julkaisuun.

– Kyse on maan korkeimmasta vallankäyttäjästä, joka on rakentanut vahvaa imagoa somessa, jolloin tällaisen videon julkitulo antaa medialle julkaisuperusteet ja yleisölle mahdollisuuden arvioida tätä ja verrata sitä somessa luotuu imagoon.

Harkinnan jälkeen MTV Uutiset julkaisi aiheesta koostevideon, joka ei sisältänyt erityisen arkaluonteista yksityiselämään liittyviä seikkoja.

– Ymmärsimme varhaisessa vaiheessa, että tämän tyyppisen videon julkitulo on kuohuttava asia. Päädyimme siihen, että kun julkaisemme videon, haluamme kontekstoida sen ja tuoda selkeästi esiin näkökohdat, minkä takia video on ollut meidän mielestämme tärkeää ja välttämätöntäkin julkaista.

Koko haastattelun voit katsoa jutun alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat