MTV Uutisten kysely: Jussi Halla-ahon suosio kiistaton perussuomalaisten puheenjohtajana – vain vankistunut viime vuodesta: "Haastajalle ei tarvetta"

Jussi Halla-ahon asema puolueen puheenjohtajana on kiistaton ja suosio vain vankistunut viime vuodesta. Tämä selviää MTV Uutisten perussuomalaisille piiripäättäjille teettämästä kyselystä.

Lähes kaikkien kyselyyn vastanneiden mukaan Halla-aho on onnistunut puheenjohtajana hyvin tai erittäin hyvin.  

Erittäin hyvän arvosanan Halla-aholle antaa jopa 89 prosenttia kyselyyn vastanneista. Yhdeksän prosenttia pitää puheenjohtajan onnistumista hyvänä ja vain kaksi prosenttia tyydyttävänä tai huonona. 

Selvä enemmistö, 76 prosenttia, ei kaipaa Halla-aholle haastajaa puolueen puheenjohtajakisaan. Vastaajista 16 prosenttia pitäisi puolestaan haastajaa tervetulleena.

Vuoden 2017 kesäkuussa puolueen puheenjohtajaksi noussut Halla-aho aikoo hakea jatkokautta puheenjohtajana. 

Riikka Purra suosikki varapuheenjohtajaksi 

Halla-ahon lisäksi kyselyyn vastanneet piiripäättäjät olivat tyytyväisiä puolueen 1. varapuheenjohtajana toimineeseen Laura Huhtasaareen. Peräti 89 prosenttia piiripäättäjistä pitää Huhtasaaren varapuheenjohtajuutta erittäin hyvin tai hyvin onnistuneena. 

Perussuomalaisten puoluekokous on tulevana viikonloppuna ja varapuheenjohtajat menevät tuolloin vaihtoon. Kyselyn perusteella ykkössuosikki varapuheenjohtajaksi on kansanedustaja Riikka Purra.  

Huhtasaari väistyy varapuheenjohtajan paikalta 

Perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi on kiinnostuksena Purran lisäksi ilmaissut ainakin kansanedustaja Leena Meri. Perussuomalaisten nykyinen ensimmäinen varapuheenjohtaja ja europarlamentaarikoksi valittu Laura Huhtasaari on ilmoittanut, ettei aio hakea jatkoa.

Tutkimus tehtiin 10.6.–24.6. Kyselyyn vastasi 183 henkilöä, jolloin vastausprosentiksi muodostui 56 %. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Corefiner Oy.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja