MTV Uutisten kysely: Pääministeri Antti Rinteen ero oli hyvä asia SDP:n piiripäättäjien mukaan

3:19

Lähes puolet MTV Uutisten teettämään kyselyyn vastanneista SDP:n piiripäättäjistä on sitä mieltä, että Antti Rinteen ero pääministerin paikalta oli oikea ratkaisu. Ylimääräistä puoluekokousta ei kuitenkaan haluta järjestää ennen varsinaista puoluekokousta kesäkuussa.

Pääministeri Antti Rinne jätti eronpyyntönsä tasavallan presidentille joulukuun alussa. Syynä oli hallituskumppanin keskustan epäluottamuslause pääministeriä kohtaan.

Lähes puolet MTV uutisten teettämään kyselyyn vastanneista SDP:n piirihallitusten jäsenistä, oli sitä mieltä, että Rinne teki oikein erotessaan pääministerin paikalta. Vajaan 40 prosentin mukaan Rinteen ei olisi pitänyt erota ja 15 prosenttia ei osannut sanoa.

– Oli pakko tässä kohtaa, koska toinen vaihtoehto olisi ollut uudet vaalit eikä sekään tässä kohtaa hyvä vaihtoehto, kommentoi Timo Virkkula Varsinais-Suomesta.

Savo-Karjalan piirin edustaja Olavi Ruotsalaisen mukaan ei ole hyvä asia, että politiikka on näin poukkoilevaa.

– Ei näin tempoilevasti voida Suomen politiikassa mennä eteenpäin, että heti kun tulee ryppyjä, niin lähdetään eroamaan. Tietysti oli isosta asiasta kyse mutta kuitenkin täytyy muistaa, että pääministerin paikalta ei pompita niin vain pois, sanoo Ruotsalainen.

Ei ylimääräiselle puoluekokoukselle

Piiripäättäjien mukaan ei ole kuitenkaan tarvetta ennenaikaiseen puoluekokoukseen.

Lähes kolmen viidesosan mukaan on erittäin tai melko hyvä asia että Antti Rinne jatkaa puolueen puheenjohtajana ensi kesän puoluekokoukseen asti.

30 prosentin mukaan tämä ei ole hyvä eikä huono asia. Lähes kymmenes on sitä mieltä, että tämä on huono asia ja erittäin huono asia prosentin mukaan.

– Ei se ole hyvä eikä huono. Riippuu paljon siitä minkälaisen roolin Rinne ottaa, Virkkulan mukaan.

Satakunnan edustaja Johanna Rantanen on myös sitä mieltä, että Rinne voi jatkaa kesäkuuhun asti.

– Meillä on kesäkuussa puoluekokous Tampereella ja siihen asti mennään näillä demokraattisesti valituilla henkilöillä. Antti Rinne voi hyvin jatkaa siihen asti, Rantanen painottaa.

Luottamus keskustaan parannettava

Kun piiripäättäjät arvioivat SDP:n luottamusta Keskustaan syksyn hallituskriisin jäljiltä, he antavat keskiarvoksi 6,7, asteikolla neljästä kymmeneen.

– Annan arvosanaksi 8 vähän on parantamisen varaa, toteaa Rantanen.

75 työllisyysaste toteutuu piiripäättäjien mukaan

Selvä enemmistö kyselyyn vastanneista, eli melkein neljä viidesosaa uskoo, että hallitus onnistuu 75 prosentin työllisyystavoitteessaan. Reilu kymmenes ei usko tähän ja melkein saman verran ei osaa sanoa toteutuuko tavoite.

– Mahdollisuudet onnistua ovat aika hyvät. Mutta synkkiä pilviä näyttää koko ajan tulevan päälle. Voi olla, että on todella vaikeaa ja haasteellista päästää tuohon tavoitteeseen, sanoo Olavi Ruotsalainen.

Tutkimus tehtiin 5.12. – 26.12. välisenä aikana. Osallistumiskutsut lähetettiin SDP:n piirihallitusten jäsenille ja vastaaminen tapahtui verkossa. Kyselyyn vastasi 88 henkilöä, jolloin vastausprosentiksi muodostui 55 %. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Corefiner Oy.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja