Mainos

Video - MTV Uutisten erikoislähetys: Tuliko hyvä sote vaiko paha sote?

Hallitus kertoo tänään iltapäivällä tarkempia tietoja sote-ratkaisustaan.

Tiedotustilaisuus valtioneuvoston linnassa alkaa kello 13.00. MTV Uutiset seuraa lähetystä suorana kello 12.50 alkavassa erikoislähetyksessä.

Myös toimittajamme Salla Vuorikoski seuraa sote-infoa Twitterissä.

Sote-paketin sisältöä esittelevät perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.), kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.), ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.), eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho (ps.) sekä alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti.

Tiedotustilaisuuden jälkeen sote-ratkaisua arvioivat uutisstudiossa muun muassa johtaja Raimo Kekkonen Lohjan sairaanhoitoalueelta ja eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen, vihreiden kansanedustaja, Outi Alanko-Kahiluoto.

Sote-ratkaisu syntyi kovan väännön jälkeen perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Ratkaisussa itsehallintoalueita perustetaan 18, mutta sosiaali- ja terveyspalveluja järjestetään vain 15 alueen puitteissa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi lauantaina, että päätöstä ei ollut vielä siitä, mitkä maakunnat joutuvat tekemään yhteistyötä toisten kanssa.

Osana sote-ratkaisua säädetään valinnanvapauslainsäädäntö, joka mahdollistaa sen, että käyttäjä valitsee itse joko julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin palevluntuottajan. Ratkaisun käytännön toteutusta ei vielä tiedetä.

Laaja ympärivuorokautinen päivystys järjestetään jatkossa 12:ssa sairaalassa, kun nyt niitä on 19.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja