Mainos

Vuoden nuori johtaja: Palkkojen julkisuus lisää oikeudenmukaisuutta

Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittu Vincit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuitunen uskoo, että palkkojen julkistaminen työtekijöiden kesken lisää oikeudenmukaisuutta.

Vincit Oy:n työtekijöistä 80 prosenttia on tällä viikolla julkistanut palkkansa.

–  Haluamme, että palkoista voi puhua avoimesti ja mitään peittelemättä. Paras palkka on usein suorituskeskeisellä ja kovaäänisellä työntekijällä, mutta hiljaiset jäävät palkkakuoppaan. Palkkojen julkisuus ja perusteet tuovat oikeudenmukaisuutta, Kuitunen sanoo. 

Vuonna 2007 perustettu Vincit on Tampereella ja Helsingissä toimiva ohjelmistotalo, jossa työskentelee parhaillaan 106 asiantuntijaa.  

Yrityksen pääliiketoiminta on räätälöityjen ohjelmistojen tuotekehityspalvelut.

Vuoden nuori johtaja -kilpailussa yhtenä kriteerinä on rohkeus kohdata haasteet ja omat alaiset vaikeissakin tilanteissa. 

– Julkaisimme taulukon ja palkkaperusteet muutaman sadan euron tarkkuudella. Työntekijät kirjoittivat alle nimensä, joten tiedämme ketkä ovat julkistaneet palkat. Pidämme puoli vuosittain palkkaviikot ja arvioimme palkat uudelleen. Jokainen voi itse arvioida palkkansa.

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämän valtakunnallisen Vuoden nuori johtaja 2014 -kilpailun voittaja julkistetiin Nuori johtajuus -seminaarissa Helsingissä.

Työtekijät arvioivat itse palkkansa 

Kuitusen mukaan työtekijöiden itsearvioinnin ja palkkojen julkisuuden kautta on mahdollista, että joku haluaa vapaaehtoisesti jopa alentaa palkkaansa. 

– En haluaisi, että palkka määräytyisi pelkän asiakaslaskutuksen perustella vaan siten, että kuka auttaa muitakin parempaan suoritukseen. Haluaisin, että palkassa näkyy myös aikaansaaminen, osaamisen syvyys ja laajuus.

Vincit haastaa kaikki suomalaiset avoimempaan keskustelukulttuuriin palkoista, palkan määräytymisperusteista ja palkkaan liittyvästä oikeudenmukaisuuden tunteesta.  

– Tämä kaikki lähti täydellisen palkka- ja uraperusteen etsimisestä,  paljastaa Kuitunen. 

MTV Uutislive tapasi palkitun Mikko Kuitusen tuoreeltaan:

Katsomo-video ei ole saatavilla


 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.