MTV Uutiset vieraili Kankaanpäässä, jossa sudet kylvävät pelkoa paikallisissa: "Minulla on kaksi pientä lasta, ei heitä uskalla päästää ulos"

MTV Uutiset vieraili Kankaanpäässä, jossa sudet kylvävät pelkoa paikallisissa:"Onko tänne pesiytynyt uusi eläinlaji?" 1:07
Katso videolta minkälaisia ajatuksia sudet herättävät kankaanpääläisissä.

Sudet ovat satakuntalaiskaupunki Kankaanpäässä yleinen keskustelunaihe. Keskustelu kiihtyi jälleen, kun naapurikunnassa Kauhajoella asuva Heikki kertoi saaneensa suden hyökkäyksestä ison haavan käteensä. 

Paikallislehdet ovat uutisoineet kaupungin kaduilla jolkottelevista hukista sekä koirien kimppuun hyökänneistä susista. 

Luonnonvarakeskuksen mukaan Suomen susikanta on tällä hetkellä tasaisessa nousussa ja kannan odotetaan kasvavan entisestään tulevien vuosien aikana. Susia on Suomessa tällä hetkellä ylipäätään 30 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Kankaanpäässä on vaadittu kaatolupia susiyksilöille, jotka päätyvät liian lähelle ihmisasutusta.

Kankaanpään torilla susia pelätään

MTV Uutisten kävi kyselemässä Kankaanpään torilla ajatuksia susista ja useat kertoivat pelkäävänsä eläimiä asutuksen lähellä.

– Minä en kyllä tykkää susista. Vähän pelottaa. On lapsia ja lastenlapsia, niin ei heitä oikein voi päästää pihalle, kertoo Kankaanpäässä taksikuskina operoiva Tauno.

Kahden lapsen kanssa torilla liikkunut perheenäiti Sari on Taunon kanssa asiasta samaa mieltä.

Sari kokee, että sudet ovat Kankaanpäässä jonkin sortin ongelma.

– Aiheuttavat ne kyllä pelkoa. Minulla on kaksi pientä lasta, ei heitä uskalla päästää ulos. Tottakai sudet ovat jonkin sortin ongelma, kun on lapset, kotieläimet ja kaikki. Täytyy oikeasti miettiä mitä tehdä, jos kohtaa suden, Sari kertoo.

"Maahan pesiytynyt uusi eläinlaji, joka on pihasudet"

MTV Uutiset törmäsi Kankaanpään torilla myös perussuomalaisten kansanedustaja Jari Koskelaan, joka kertoi oman mielipiteensä eläimestä.

Koskela kokee, että susista on tullut Kankaanpäässä liian kesyjä ja siitä on tullut ongelma.

– Jopa keskustassa on nähty juoksentelevan yöaikaan. En tiedä onko tänne pesiytynyt uusi eläinlaji, pihasusi. On hyvä kysymys, että onko nämä sitten koirasusia vai ovatko ne vaan kesyyntyneitä, Koskela tuumii.

Koskela on joka takauskessa sitä mieltä, että sudet eivät kuulu ihmisasutuksen lähelle.

– Ne kuuluvat metsiin eivätkä taajamiin. Susien määrä pitäisi katsoa uudelleen, Koskela kertoo.

Kuuntele paikallisten haastattelut yläpuolelta löytyvältä videolta.

Lue myös:

    Uusimmat