MTV Uutiset Ukrainassa: Vapautetussa Harkovassa eletään yhä sota-ajan arkea – "Kaupunki on käytännössä täysin pimeänä"

Ukraina jatkaa vastahyökkäystään Harkovan itäpuolella 1:48
Ukrainan vastahyökkäys jatkuu idässä, vaikka alueita on saatu valloitettua takaisin. Katso toimittajamme Niko Nurmisen raportti paikan päältä.

Ukraina onnistui alkusyksystä valtaamaan Harkovan alueen takaisin. Mitä eteläisen Hersonin takaisinvaltaamisesta ajatellaan?

Harkova vapautui venäläisten hallinnasta alkusyksystä. Kuukausia kestäneet venäläisten iskut verottavat kuitenkin edelleen Ukrainan toiseksi suurimman kaupungin asukkaiden arkea.

– Toiseksi suurin kaupunki on käytännössä täysin pimeänä, sähkökatkoksia on ja internetyhteydet ovat erittäin kortilla, MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen kertoo Harkovasta.

Ukrainan puolustus ei ole heikentymässä ja vastahyökkäys jatkuu idässä, vaikka alueita on saatu vallattua takaisin.

– Täällä on merkittävä määrä miehistön siirtoja, sekä sisään että ulos rintamalta, rotaatiota löytyy. Sotakoneita siirretään ja ammuksia viedään tuonne itäiselle alueelle merkittävissä määrin, Nurminen toteaa.

Nurmisen mukaan uutiset Ukrainan menestyksestä eteläisessä Hersonissa on otettu itäisillä rintamilla myönteisesti vastaan.

– Se tarkoittaa, että sotatoimet ja kaikista aktiivisin myllytys, jota tälläkin alueella Harkovassa ja sen itäisempien alueiden lääneissä on jouduttu kokemaan, ovat helpottaneet, kun sotakoneistoa ja miehistöä on siirretty etelään päin.

Lue myös: