Merivartija kuoli partioveneen upottua Suomenlahdella – poliisi tutkii

1:12
MTV Uutiset Live: Merivartija kuoli partioveneen upottua Suomenlahdella Loviisan edustalla myöhään lauantai-iltana.

Merivartija on kuollut partioveneen upottua Suomenlahdella Loviisan edustalla myöhään juhannuspäivän iltana, kertoo Suomenlahden merivartiosto. Merivartijan kuolemansyyntutkintaa hoitaa Itä-Uudenmaan poliisi.

Vartiolaiva Turvan partiovene sai lauantaina iltakymmenen jälkeen pohjakosketuksen jälkeen vuodon ja upposi siten, että vain veneen keula jäi pinnalle.

Veneessä oli kolmen hengen miehistö. Kaksi miehistön jäsentä onnistui pelastautumaan, mutta yksi merivartija jäi sisään vedellä täyttyvään veneeseen.

Veneeseen jäänyt merivartija saatiin lopulta pois veneestä. Hänet kuljetettiin Rajavartiolaitoksen helikopterilla Helsinkiin Meilahden sairaalaan, jossa hänet todettiin myöhemmin kuolleeksi, tiedotteessa kerrotaan.

Pelastustehtävään hälytettiin Suomenlahden merivartioston venepartioita, Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri sekä ensihoidon, poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä.

Onnettomuustutkintakeskuksesta (Otkes) ilmoitti sunnuntaina aloittaneensa alustavan tutkinnan Loviisan edustalla Merivartioston partioveneelle sattuneesta onnettomuudesta.

Ministeri Ohisalo ja kollegat välittivät osanottonsa

Poliisilaitokset eri alueilla, pelastuslaitokset ja merivartiosto ovat ottaneet osaa merivartijan kuolemaan. Myös sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) välitti suruvalittelunsa Twitterissä.

*Päivitys kello 9.54: Lisätty tieto poliisin aloittamasta kuolemansyyntutkinnasta

Päivitys kello 10.11: Juttua täydennetty kauttaaltaan.

Päivitys kello 10.53: Juttuun päivitetty tieto Otkesin alustavan tutkinnan aloittamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja